MADRID, SPAIN - APRIL 03: Real Madrid coach Jose Mourinho talks to Luka Modric of Real Madrid during the UEFA Champions League Quarter Final first leg match between Real Madrid and Galatasaray at Estadio Santiago Bernabeu on April 3, 2013 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
 Gonzalo Arroyo Moreno / 2013 Getty Images
'SPECIAL ONE' ZA SN

Mourinho: 'Pašalić je sjajan, uskoro ga vraćam. Modrić? Čuli smo se, neće u Chelsea'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. srpanj 2014. 12:54

Bio je početak, oko pete minute. Jose Mourinho već je stajao na aut-crti. S rukama u džepovima i pogledom koncentriranim na travnjak. Prišla mu je neka djevojka, valjda iz organizacije, s nekakvim papirićem u rukama, ne znamo što je pisalo. Ali, Mourinho joj je samo blago odmahnuo da se odmakne i nastavio pratiti kako se njegovi igrači bore s Olimpijom. Nije reagirao ni kad su mu s tribine iza gola skandirali ime, bio je smrtno ozbiljan.

Onda je malo “pričao” s četvrtim sucem, protestirao mašući rukama kod grubljih prekršaja, ušao u teren, ljutit što je poništen čisti pogodak. Poslije utakmice nekoliko fotografija sa sretnicima koji su imali prolaz do terena i hodnika stadiona, opet bez smiješka. Zapravo, ponudio je publici sve. Cijelog sebe, kakvog su ga željeli vidjeti, kakvoga gledaju i inače. Dobro, i on je još na pripremama, vidi se da nije “sto posto fit”, ali bio je to - Mourinho.

Nakon što su se izredala sva pitanja o Chelseajevim ambicijama, došla je voda na naš mlin. Baš onako kako je publici dao dobar dio sebe, dao je Portugalac i nama pokoji “bombončić”...

- Pitate me za Pašalića? Za tog dečka imam samo riječi hvale, on je odličan igrač, on je naša velika nada i od njega u budućnosti očekujemo jako puno. Nažalost, zbog papirologije, a znate da su hrvatski igrači u Engleskoj još uvijek stranci, nije mogao ostati s nama. Otišao je u Španjolsku na posudbu, tamo će napredovati. Brzo će proletjeti ti mjeseci i uskoro će ponovno biti dio naše momčadi - prepun je komplimenata Mourinho za mladog Splićanina.

Te je večeri na golu Chelseaja debitirao Matej Delač, momak koji je formalno već četiri godine na Stamford Bridgeu i tek je u Ljubljani doživio taj trenutak slave. - Imamo tri fantastična golmana, zato za Delača trenutačno tu nema mjesta. Opet će otići na posudbu, tražimo mu adekvatan, jak klub i, da, na njega također računamo u budućnosti.

Pa kad već toliko računa na Hrvate, zašto ne pokušati s Modrićem. Znamo da ga je htio, barem je takva bila priča. No, Mourinho je ovoga puta odlučno odgovorio: - Ne, nisam zvao Modrića... Mislim, zvao sam ga, ali privatno. Da ga pitam kako je on, kako supruga, obitelj. Vi znate da ja cijenim Luku i njegove igračke kvalitete, odličan je i zahvalan igrač. Ali ne, on neće doći u Chelsea, on je igrač Reala i to će i ostati!

Linker
01. svibanj 2024 04:40