VINCENZO PINTO Afp
TIMSKI IGRAČ

Mourinho pecnuo i Ronalda? ‘On nije opsjednut sobom, nije opsjednut Ballon d‘Or-om, ni zabijanjem...‘

Mourinho tvrdi da je iza čekanja na prestižnu nagradu stajala Benzemina želja da stavi momčad na prvo mjesto
Piše: Ivan AlaupovicObjavljeno: 18. listopad 2022. 12:29

Karim Benzema sinoć je postao peti Francuz koji je osvojio Zlatnu loptu nakon svoje senzacionalne sezone. Benzema je bio glavna zvijezda Real Madrida u pohodu na naslov Lige prvaka i La Lige, a ti podvizi pomogli su napadaču da osvoji ovu individualnu nagradu. Nakon njegova osvajanja oglasio se José Mourinho koji mu je bio glavni trener tijekom svojeg boravka na Bernabeuu (2010.-2013., kada je glavni čovjek momčadi bio Cristiano Ronaldo.

Tek nakon što je Ronaldo otišao, Benzema je preuzeo ulogu glavnog golgetera. Ta ga je odgovornost dovela do novih visina, ali Mourinho tvrdi da je iza čekanja na prestižnu nagradu stajala napadačeva želja da stavi momčad na prvo mjesto.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

"Karim je sjajan lik, sjajne osobnosti. On nije opsjednut sobom, nije opsjednut Ballon d‘Or-om, on nije tip opsjednut zabijanjem golova i da ih mora imati više od drugog igrača. On je samo timski igračkoji radi puno na način da Zlatna lopta postaje prirodna posljedica. Zapravo, on je više opsjednut uspjehom svoje momčadi", rekao je Mourinho, a neki su njegov komentar odmah stavili u kontekst Cristiana Ronalda, kojem se u karijeri često zamjeralo upravo suprotno.

Napadač je prilikom osvajanja ove nagrade i sam rekao da njegovo priznanje ne bi moglo biti postignuto bez napora njegovih suigrača. Rekao je: Ballon d‘Or je individualna nagrada, ali još uvijek je kolektivna za sve koji su mi pomogli da je osvojim."

Njegovi su suigrači, među kojima je i naš Luka Modrić završili također među 30 najboljih nogometaša - Courtois 7, Vinicius JR. 8, LUKA MODRIĆ 9 i Casemiro 17.

Linker
17. travanj 2024 21:21