STR Afp
SHOW NAKON UTAKMICE

Mourinho pobijedio pa osuo tešku paljbu: ‘Ovo je najgori kup u Europi, jedna stvar mi nije jasna!‘

U svojoj argumentaciji pozvao se na Jurićevu senzacionalnu pobjedu nad Milanom
Piše: SNObjavljeno: 13. siječanj 2023. 15:51

Nakon što je Roma izborila četvrtinu finala Kupa Italije minimalnom pobjedom (1:0) nad sastavom Genoe, trener Jose Mourinho oglasio se za talijanske medije. Dugo nije davao izjavu, kazao je da ne voli to činiti pod suspenzijom, pod kojom je bio u prethodne dvije utakmice Vučice zbog crvenog kartona. Portugalac se osvrnuo na pozitivna i negativna događanja oko svoje momčadi, reprezentaciju Portugala, ali i na talijanski kup, kojeg je nazvao "najgorim u Europi".

- Prije svega, reći ću da bih volio osvojiti ovo natjecanje s Romom, no mislim da je to najgori kup u Europi. Ne štiti manje momčadi, ne predstavlja nikakav show. Uzmimo primjer Torina, koji je pobijedio talijanskog prvaka Milana i tako ispisao povijest, a sada moraju iduću utakmicu igrati u gostima. Nije mi jasna takva struktura, gdje je ljepota ovog natjecanja? Želio bih uložiti trud u Kup, ali mislim da mnoge momčadi nisu motivirane. Bilo bi lijepo igrati na terenima Serie B ili C, oni bolje prihvaćaju ovaj format - poručio je iskusni stručnjak, koji je podigao trofej Kupa Italije u sezoni 2009./2010. s Interom, a u finalu je porazio upravo Romu.

Portugalac je imao što zamjeriti i navijačima. Olimpico je bio napunjen i u ovom ogledu, ali Mourinhu se nije svidjelo što su navijači izviždali jednu od prvih zvijezdi momčadi koja ove sezone ima poteškoće u nalaženju kontinuiteta.

- Žao mi je što sam čuo zvižduke upućene Nicoli Zaniolu. Broj gledatelja na Olimpicu čini me ponosnim, stadion je uvijek rasprodan, ali želim im reći da smiju izviždati momčad, trenera ili rezultat, ali ne i igrače pojedinačno. Empatija se gradila dugo vremena, uvijek dajemo sve što možemo i zato mislim da Zaniolo nije to zaslužio. On je sjajan primjer nogometaša - kazao je u obranu svog napadača, a za kraj se dotaknuo i teme portugalske reprezentacije, čiji novi izbornik je Roberto Martinez.

- Želim zahvaliti Portugalskom savezu, ponosan sam što sam bio njihov prvi izbor i to me jako razveselilo. No, nisam otišao, tu sam i dat ću sve od sebe za dobre rezultate.

Linker
25. travanj 2024 12:58