Clive Brunskill/Getty Images
SLUŽBENO POTVRĐENO

MOURINHO POTVRDIO SJAJNE VIJESTI ZA NAVIJAČE MANCHESTER UNITEDA Vraćaju se Ibrahimović i Pogba, a Šveđanin će imati novu ulogu

Piše: HinaObjavljeno: 17. studeni 2017. 17:28

Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba i Marcus Rojo poslije dužeg oporavka od ozljeda moći će igrati na utakmici Engleske lige protiv Newcastlea ovaj vikenda, potvrdio je trener Manchester Uniteda Jose Mourinho.

Ibrahimović (36) se vraća na teren nakon skoro sedam mjeseci odsustva zbog teške ozljede koljena zadobijene 21. travnja protiv Anderlechta u četvrtfinalu Europske lige. Slavni Šveđanin je u međuvremenu produžio ugovor na još jednu sezonu, ali i je svoj broj devet na dresu prepustio Romeluu Lukakuu te uzeo "desetku".

"Ibrahimović neće igrati svih 90 minuta, ali je vrlo važno da se vraća. Naravno da se može uklopiti u momčad, on je još uvijek izvrstan igrač. Mi smo se ove sezone morali naviknuti igrati bez njega", kazao je Mourinho.

Argentinac RojO nije igrao od 16. travnja, a Pogba od 12. rujna.

Kako prenose mediji na Otoku, trener Jose Mourinho je za Ibrahimovića pronašao novu poziciju u momčadi te ga namjerava u budućnosti koristiti na mjestu ofenzivnog veznog, odnosno vidi ga kao 'desetku'. Naravno na tu se temu oglasio i sam Zlatan i to u svom stilu.

- Za mene je to broj kojeg nose zvijezde. Broj koji nosi igrač koji radi razliku na terenu, dobiva utakmice i pravi je lider na terenu. Naravno vidim i sebe u toj ulozi, ali to nije nešto što vam se daje već nešto što ste vi. Iskreno, za mene je kao okidač vratiti se nakon ozljede i uzeti 'broj 10' koji sam nosio u reprezentaciji Švedske i PSG-u. Mogao sam i u Interu, ali brzo sam prešao u Barcu. Osjećam se kao 'desetka' i nosit ću 'broj 10'. Zapisat će se u povijesti da sam uvijek nosio 'broj 10', poručio je Zlatan.

Linker
05. svibanj 2024 06:49