FILIPPO MONTEFORTE Afp
KONAČNO STIGLA REAKCIJA

Mourinho u svom stilu prokomentirao atraktivnu ponudu: ‘Rekao je da sam njegov jedini izbor...‘

‘Nisam otišao, tu sam i dajem sve od sebe‘, rekao je na tu temu portugalski stručnjak
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. siječanj 2023. 12:52

Roberto Martinez nedavno je predstavljen kao nasljednik Fernanda Santosa na poziciji izbornika Portugala.

Novinari su se raspisali kako je bivši belgijski izbornik bio prvi odabir za taj posao, a sve je zakuhao predsjednik Nogometnog saveza Portugala Fernando Gomes, koji je izjavio da se razgovaralo ‘s mnogim ljudima‘, ali da je jedina konkretna ponuda bila upućena Martinezu.

S takvim se tvrdnjama nije složio ponajbolji portugalski trener. Riječ je, naravno, o Joseu Mourinhu. Treneru Rome navodno je bilo ponuđeno da postane portugalskim izbornikom, ali i da zadrži posao u ‘vječnom gradu‘.

- Danas vam želim reći nešto što vas možda neće previše zanimati, ali želim zahvaliti predsjedniku portugalskog saveza. Ono što je rekao učinilo me jako ponosnim, rekavši da nisam prvi izbor, već njegov jedini izbor i da bi učinio sve da me vrati kući. Jako me razveselio. Ali nisam otišao, tu sam i dajem sve od sebe – prokomentirao je Mourinho u svom stilu nakon što je njegova Roma u četvrtak pogotkom Dybale svladala Genou i izborila plasman u četvrtfinale Kupa Italije.

Mourinha se proteklih dana spominjalo i u kontekstu preuzimanja reprezentacije Brazila nakon odlaska Titea, no Portugalac je ostao vjeran Romi s kojom ga ugovor veže do 2024. godine.

Linker
19. svibanj 2024 10:50