ODD ANDERSEN Afp
U PROBLEMU

Mourinho u velikim problemima nakon drame: UEFA otvorila istragu, dug jezik mogao bi ga skupo stajati

Portugalski stručnjak iskaljivao je svoju frustraciju na dužnosniku Premier lige Tayloru
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 02. lipanj 2023. 16:35

Krovna europska nogometna organizacija UEFA optužila je Josea Mourinha (60) za ‘uvredljiv jezik‘ prema sucu Anthonyju Tayloru tijekom finala Europske lige.

Portugalski stručnjak iskaljivao je svoju frustraciju na dužnosniku Premier lige Tayloru tijekom i nakon poraza Rome od Seville u lutriji jedanaesteraca odigranoj u srijedu.

Mourinho je optužio Taylora da favorizira Sevillu rekavši da mu ‘se čini da je on Španjolac‘.

Bivši menadžer Manchester Uniteda i Chelseaja također je snimljen kako se sukobljava sa sucem na parkiralištu stadiona nakon što je njegova momčad poražena u finalu.

- Večeras si bio j***** sramota. To je sramota – vikao je Mourinho nakon utakmice.

Taylor se kasnije suočio s bijesnim pristašama Rome dok se sa svojom obitelji probijao kroz zračnu luku u Budimpešti. Policija je 44-godišnjaka morala ispratiti kroz gužvu.

image
ODD ANDERSEN Afp

UEFA je potvrdila da je Mourinho optužen za ‘uvredljivo/pogrdno izražavanje protiv službene osobe utakmice‘ i rekla da će njeno Kontrolno, Etičko i Disciplinsko tijelo odlučiti o tome u dogledno vrijeme.

Roma i njeni navijači također su optuženi za bacanje predmeta, paljenje vatrometa, nanošenje štete, ometanje publike i nedolično ponašanje tijekom finala u Budimpešti. Pobjednik Sevilla i njeni navijači optuženi su za upad na teren, bacanje predmeta, paljenje vatrometa i nedolično ponašanje.

Mourinhova momčad povela je u 34. minuti preko Paula Dybale, nakon čega su Španjolci uzvratili autogolom Gianluce Mancinija u 55. minuti, prvim golom koji je Mourinhova momčad primila u finalu Europskog kupa od 2003. godine.

Rezultat je na kraju odlučen u izvođenju jedanaesteraca. Gonzalo Montiel, koji je zabio pobjednički jedanaesterac za Argentinu u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru, ponovno je pokazao svoje vještine i dobio utakmicu za španjolsku stranu.

Linker
20. travanj 2024 12:07