RAKITIĆ

'Možemo dobiti Barcelonu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2012. 16:09

Nogometaše Seville u subotu u 6. kolu španjolske Primere očekuje velik okršaj protiv vodeće Barcelone. Utakmicu je za klupsku televiziju najavio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Andalužani su prije dva tjedna na svome Pizjuanu srušili Real Madrid, a našem veznjaku ne manjka optimizma ni uoči sudara protiv drugog velikana španjolskog nogometa.

- Igramo pred svojim navijačima i očekujemo pun stadion. Dolazi nam najbolja momčad na svijetu, ali neće joj biti lako protiv nas. Radimo naporno jer želimo odigrati dobru utakmicu, a ako nam se ukaže prilika za pobjedu, iskoristit ćemo je. Znamo da možemo pobijediti - istaknuo je Rakitić.

Sevilla je sjajno otvorila novu sezonu, na kontu ima tri pobjede i dva remija. U odličnoj je formi i Rakitić koji se prošle sezone mučio s ozljedama, ali sada je ponovno na visokoj razini.

- Kad nisi 100 posto spreman, ne možeš biti dobar koliko god se trudio. Nakon Europskog prvenstva, koje je bilo dobro za mene, mogao sam odraditi kompletne pripreme s klubom što je bilo iznimno važno. Trener ima povjerenja u mene, a ja se osjećam dobro. Pun sam entuzijazma.

Iskreno je Rakitić priznao i da je ljetos imao ponude drugih klubova, ali je ipak odlučio ostati u Andaluziji.

- Zadnji dan prijelaznog roka, kad je dobio dobru ponudu za mene, rekao sam predsjedniku da želim ostati i napraviti još puno toga s klubom. Sretan sam i na privatnom planu i u momčadi. Razgovarao sam s bratom koji mi je agent. Nije bilo lako jer su ponude bile financijski izdašne, ali kad si sretan, bolje je ostati. Igram čiste glave, a pogodak protiv Deportiva prije nekoliko dana je bio nagrada za trud.

Linker
05. svibanj 2024 08:39