Wayne i Coleen Rooney

 images/eyevine/profimedia
MUČNA ISPOVIJEST

Mračna strana velike nogometne zvijezde više nije tajna: ‘Čovjek može stvarno nisko pasti...‘

‘Pio bih sve dok ne bih onesvijestio. Nisam želio biti u društvu ljudi, ponekad se osjećaš posramljeno‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. studeni 2023. 22:31

Nije tajna da je Wayne Rooney u svom životu imao popriličnih problema s alkoholom. Bivši kapetan engleske reprezentacije gostovao je u podcastu bivše ragbijaške zvijezde Roba Burrowa te je otvoreno govorio o svojoj mračnoj strani iz ranih dana svoje nogometne karijere.

- Alkohol je bio moje oslobođenje kad sam bio u ranim dvadesetim godinama. Pio bih sve dok ne bih onesvijestio. Nisam želio biti u društvu ljudi, jer se ponekad osjećaš posramljeno. Osjećaš se kao da si iznevjerio ljude i na kraju nisam znao kako se drugačije nositi s tim – rekao je Rooney, koji je za Everton debitirao u dobi od 16 godina.

image

Wayne i Coleen Rooney 2005. godine

Paolo Pirez/newscom/profimedia

Pritisak slave proslavljeni je napadač liječio velikim količinama alkoholnih pića. Rooney je imao problema i sa suprugom koju je navodno prevario s prostitutkom, te s policijom zbog vožnje pod promilima.

Posljednji incident zabilježen je krajem 2018. godine kad je na aerodromu Dulles u Washingtonu uhićen zbog javnog opijanja i psovanja u javnosti. Na kraju je, bez odlaska na sud, pušten uz kaznu od 25 dolara plus 91 dolar troškova.

- Kad ne prihvatiš pomoć i vodstvo drugih, čovjek može stvarno nisko pasti, a ja sam bio takav nekoliko godina. Srećom, sada se ne bojim otići i razgovarati s ljudima o problemima – kazao je Rooney, aktualni menadžer engleskog drugoligaša Birmingham Cityja.

Linker
25. travanj 2024 05:07