AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
ŠOK NA UTAKMICI FA KUPA

Muamba kolabirao na terenu, dvoboj Spursa i Boltona prekinut!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2012. 18:09

Fabrice Muamba, 23-godišnji nogometaš Boltona, kolabirao je u 42. minuti utakmice četvrtfinala FA Cupa između Tottenhama i Boltona na White Hart Laneu. Sudac Howard Webb prekinuo je utakmicu.

Muamba se srušio bez ikakvog kontakta i njegovo je stanje izgledalo vrlo ozbiljno. Odmah su na igralište ušle liječničke službe obje momčadi i oživljavale nesretnog nogometaša. Stavili su mu masku s kisikom. Izrazi lica nogometaša obiju momčadi davali su do znanja kako je u pitanju vrlo kritična situacija. Navijači obje momčadi skandirali su njegovo ime i molili se za njega.

Nakon nekoliko minuta, sudac Howard Webb odveo je nogometaše obje momčadi u svlačionice. Ubrzo je stigla informacija da utakmica neće biti nastavljena.

Muamba je prebačen u bolnicu. Uz njega su u bolnici menadžer Owen Coyle i suigrač Kevin Davies. Zasad nema novih informacija o njegovom stanju. Vjeruje se kako se bori za život.

Muamba je rođen u Demokratskoj Republici Kongo (tadašnjem Zairu). Arsenalovoj akademiji pridružio se 2002. godine. Za seniorsku momčad Arsenala debitirao je u listopadu 2005. godine. U ljeto 2006. godine otišao je na posudbu u Birmingham, u kojem se ubrzo ustalio u prvoj momčadi.U svibnju 2007. godine, potpisao je trajni ugovor s tim klubom, a u ljeto 2008. godine prešao je u Bolton. Igrao je za mlade engleske reprezentacije, od U-16 do U-21.

Iako je to najmanje bitno, spomenimo da su prije prekida nogometaši Boltona poveli u 6. minuti autogolom Garetha Balea, a u 11. minuti je izjednačio Kyle Walker. Luka Modrić kod domaćina i Ivan Klasnić kod gostiju bili su u početnim sastavima svojih momčadi, a Niko Kranjčar na klupi ''spursa''.

Muamba u kritično lošem stanju

Iako su zadnje informacije govorile kako se stanje nesretnog 23-godišnjeg nogometaša Fabricea Muambe stabiliziralo, Bolton je u prioćenju objavio da se ''njegov igrač nalazi na intenzivnoj njezi u kritično lošem stanju''...

Podsjećamo, Muamba je kolabirao na terenu u 41. minuti četvrtfinalne utakmice FA Cupa između Tottenhama i Boltona. Nakon što su mu šestorica bolničara pružili prvu pomoć već na igralištu, bio je prebačen u bolnicu za srčane bolesti u Londonu.

Nakon što ga je medicinsko osoblje osposobilo da počne disati, glasnogovornik bolnice je izvorima Skyja rekao da mu je stanje stabilno.

Nažalost, Boltonovo priopćenje donosi puno lošije vijesti.

''Bolton može potvrditi da je Muamba primljen u londonsku bolnicu za srčana oboljenja, gdje se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi u kritično lošem stanju. U ovoj fazi nećemo izadavati daljnja priopćenja. Klub moli medije da poštuju privatnost obitelji u ovom trenutku''.

Mnogi su igrači izrazili svoju podršku Muambi. Nizozemac Rafael van der Vaart, koji je bio u početnoj postavi Tottenhama, napisao je na Twitteru:

'Strašno što se dogodilo s Muambom za vrijeme utakmice. Svi se molimo za njega''.

Izborili su nogometaši Sunderlanda ponovljenu utakmicu četvrtfinala FA Cupa nakon što su na Goodison Parku zaustavili nalete Evertona remiziravši 1-1.

Imali su domaći nogometaši, za koje je svih 90 minuta odigrao Nikica Jelavić, dominaciju tijekom cijele utakmice, te su prema golu gostujućeg vratara Mignoleta uputili 19 udaraca (naspram četiri gostiju).

Sunderland je poveo preko Phillipa Bardsleyja u 12. minuti utakmice, udarcem s 30-ak metara. Jedanaest minuta kasnije na asistenciju Nikice Jelavića izjednačio je Tim Cahill.

Unatoč svim naporima nogometaši Davida Moyesa do kraja utakmice nisu uspjeli zabiti i osigurati prolazak. Sunderland će sada imati prednost u ponovljenom dvoboju na svom stadionu.



Everton 1-1 Sunderland footyroom.com by footyroom

FA Cup, četvrtfinale:

Everton – Sunderland 1-1 (Cahill 23 / Bardsley 12)

Linker
23. rujan 2024 08:14