ap
KLINIČKI MRTAV 78 MINUTA!

Muambin doktor: 'Ako je ikada potrebno koristiti riječ čudo, onda je to sada'

Ako je ikada potrebno koristiti riječ čudo onda je to sada. Svega dva sata nakon što je došao k sebi prišao sam mu i upitao ga za ime
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. ožujak 2012. 20:21

Boltonov nogometaš Fabrice Muamba čudesno se oporavlja u londonskoj bolnici nakon što je bio klinički mrtav čak 78 minuta...

Premierligaški klupski doktor Jonathan Tobin rekao je u razgovoru za BBC da je bilo potrebno čak 15 elektrošokova da srce mladog 23-godišnjeg Muambe ponovno prokuca. Podsjetimo, veznjak Bolton doživio je srčani udar u 42. minuti utakmice četvrtfinala engleskog FA Cupa protiv Tottenhama na White Hart Laneu.

- Bojali smo se najgoreg i nisam mislio da ćemo imati ovakav oporavak. Ovo je čudo – rekao je Tobin.

- Prošlo je 48 minuta otkako je doživio srčani udar do trenutka kada je primljen u bolnicu. Nakon toga je prošlo još dodatnih 30 prije negoli mu je srce počelo kucati – prisjeća se doktor.

Kardiolog Andrew Deaner, koji je na utakmici bio u "službi" navijača, te je po nemilom događaju odmah utrčao na teren kako bi pomogao, također je iznenađen kojom brzinom se Muamba oporavlja.

- Ako je ikada potrebno koristiti riječ čudo onda je to sada. Svega dva sata nakon što je došao k sebi prišao sam mu i upitao ga za ime. Odmah mi je odgovorio: Fabrice Muamba. Nakon toga sam mu rekao da sam čuo da je poprilično dobar nogometaš na što mi je odgovorio: Trudim se... Zaplakao sam – rekao je Deaner.

Muamba se u prvim razgovorima najviše zanimao za rezultat utakmice na White Hart Laneu, a prvo što je upitao svog oca bilo je da li je Bolton izgubio od Tottenhama. Nakon što mu je otac Marcel rekao da je susret prekinut kod rezultata 1-1, Muamba je pitao zašto je sudac donio takvu odluku.

- Zbog onog što se tebi dogodilo – potvrdio je sinu Marcel Muamba.

Linker
26. lipanj 2024 12:39