Prizor s Dalmatinko Cupa

 Foto: Domagoj Bojčić
DALMATINKO CUP

Mučni detalji incidenta u Splitu, trener pretučene djece u suzama: ‘Ukrajinci su ih udarali čime su stigli‘

Sve se dogodilo na polufinalnoj utakmici turnira za dječake do 14 godina
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2023. 14:07

Proteklog vikenda dogodio se nezapamćen incident na turniru Dalmatinko cup za nogometaše do 14 godina. U polufinalnoj utakmici između sarajevske Sparte i ukrajinskog Šahtara došlo je do incidenta i velike tučnjave u kojoj su deblji kraj izvukli nogometaši Sparte.

Pet dječaka koji igraju za Spartu su zadobili ozljede, a danas je njihov trener Amil Šukalo gostovao na N1 televiziji i opisao što se dogodilo:

- Dvojica njihovih igrača su bila na centru, a naš jedan igrač se kretao prema njima kako bi bio u toj zoni. Njihov kapetan se bez bilo kakvog povoda zaletio na našeg nogometaša i doslovno ga jako odgurnuo te je on pao na pod. Tu su pritrčali naši ostali naši nogometaši da stanu između njih dvojice, ali onda je krenuo stampedo. Bilo je tu udaranja i saplitanja, a to se u nogometu događa jer uvijek ima tenzija - rekao je Šukalo i dodao kako se sve zakuhalo kada su se u sve uključile starije osobe:

- Kako se to događa pred klupom Šahtara utrčavaju njihovi treneri i nogometaši s klupe. Obično treneri ulaze da smire tenzije, ali oni su počeli udarati naše dječake, a udarali su ih čime su stigli. Osobno sam vidio trojicu koji su dobili žestoke ozljede - na rubu suza je prepričao Šukalo.

Podsjetimo, Šahtar je diskvalificiran, a sve je prije nekoliko dana za Sportske novosti objasnio Domagoj Bojčić, organizator turnira.

- Da je to bilo samo ponašanje djece, suci bi to riješili crvenim kartonima i isključenjem iz igre. Međutim, u cjelokupnu su se situaciju uključili članovi stručnog stožera Šahtara, oni su s klupe ulazili na teren. Iste su sekunde bili diskvalificirani. Još jednom bih se ispričao svima koji su to morali gledati jer je to za mlade nogometaše bio strašan šok i velik stres - rekao je Bojčić.

Linker
29. travanj 2024 08:02