Marco Asensio
 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
TVRDA POLUFINALA

Na kraju ipak veliki okršaj! Realov as odveo Olma i Španjolce do finala Olimpijskih igara

Subota nam donosi borbu za zlato u kojoj ćemo gledati Španjolsku i branitelje naslova Brazilce
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. kolovoz 2021. 15:55

Slab nogomet igrao se u polufinalu olimpijskog turnira. No, ipak ćemo na kraju imati veliki dvoboj u finalu (subota 13.30) između branitelja naslova Brazila i Španjolske koja na tronu nije bila od '92 i svojih Igara u Barceloni. Za broncu će igrati Japan – Meksiko u petak (13.00).

U tvrdoj utakmici protiv Meksika, pomalo prljavoj, sa čak 50 prekršaja i 9 žutih kartona s obje strane, Brazil je pobijedio na penale. To će biti njihov treći uzastopni olimpijski finale. U Londonu su izgubili od Meksika i ovo je bila savršena osveta, a u Riju su u finalu bili bolji od Njemačke. Sada će loviti SSSR i Argentinu koji imaju po dva olimpijska naslova, a makar su najtrofejnija olimpijska selekcija po broju medalja (7), Mađare i Britance koji imaju po tri zlata još po time dostići ne mogu.

Junak susreta bio je kako to obično bude kod penala brazilski vratar Santos iz Paranaensea kojem nisu zabili odmah na početku izvođenja Aguirre i Vasquez i tu je ustvari sve bilo gotovo, a u četvrtoj seriji priču je zaključio Reiner.

Kontrolirani nogomet koji je živnu tek pred kraj i u produžecima odigrali su Japan i Španjolska koja je nakon Barcelone '91 tražila svoj novi finale i priliku za zlato, jer je u Japan došla s top postavom u odnosu na sve ostale. No, nisu se iskazali, čak su Japanci i u regularnom tijeku imali prilika za pobjedu, dok su Španjolci njegovali beskrajni posjed lopte koji im zamalo nije donio ništa.

No, sjajan potez Realovog Marca Asensia u 115. minuti produžetka prekinuo je 'tišinu'. Opalio je majstorski s boka kaznenog prostora u suprotni kut nesretnog Tanija. Japanci su pokušali izjednačiti, imali prilke ali nisu uspjeli s s Meksikom ih čeka borba za broncu.

Polufinale:

Brazil – Meksiko 4:1, penali, regularno 0:0

Španjolska – Japan 1:0, produžetak, regularno 0:0 (Asensio)

Raspored:

Za broncu: petak 13.00 Japan – Meksiko
Finale; subota 13.30 Brazil - Španjolska

Linker
27. travanj 2024 16:44