Privatna arhiva
KEGLIĆ U NOVOM RUHU

Na legendarnom igralištu se opet održava prestižni turnir: ‘Tu su igrali svi poznatiji zagrebački igrači‘

Sredinom rujna u Zagrebu počinje malonogometni turnir PSK Bubamara Cup
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. kolovoz 2022. 12:52

Keglbajs ili od milja Keglić, imena su čiji sam spomen starijoj zagrebačkoj generaciji zaljubljenoj u mali nogomet odmah u glavama pokrene vremeplov i na površinu izbaci prekrasna sjećanja iz davnih vremena. Na tom su igralištu smještenom u kvartu Črnomerec na Trgu Francuske republike, najbolji zagrebački hakleri godinama igrali prvenstvo Zagreba. Keglić je dugo bio pojam za najjače zagrebačko malonogometno natjecanje, ali nakon godina slave Keglić je izgubio svoj renome i potpuno nestao s malonogometne mape. No ove jeseni Keglić se vraća u velikom stilu. Na novouređenom igralištu koje pripada Rukometnom klubu Metalac i na kojem djeluje njegova rukometna škola, u organizaciji Malonogometnog kluba Uspinjača Gimka, koji također tijekom godine koristi Keglić, od 17. rujna do 9. listopada odigrat će se spektakularni malonogometni turnir PSK Bubamara Cup. Nagradni fond turnira pod pokroviteljstvom Prve sportske kladionice bit će respektabilnih 65.000 kuna, od kojih će pobjedniku otići čak 50.000. Drugo mjesto donosi 10.000, treće 5.000 kuna.

image
Privatna arhiva

"Do sada nam se prijavilo 30 momčadi, a zbog mogućih nepogodnih vremenskih uvjeta, odnosno kiše, ograničit ćemo broj prijava na 40, što znači da je ostalo još malo slobodnih mjesta. Za razliku od nekadašnjeg legendarnog Keglića na kojem su nastupale uglavnom samo zagrebačke ekipe, na PSK Bubamara Cupu očekuje nas nastup malonogometnih družina iz cijele Hrvatske. Spektakl je zagarantiran. Cilj nam je vratiti mali nogomet na Keglić i Kegliću vratiti mali nogomet. Pomoću ovog malonogometnog turnira želimo i vratiti Prvenstvo Zagreba gdje je nekad bilo, a i šire", kaže prvi čovjek organizacije turnira, šesterostruki osvajač Kutije šibica Korab Morina.

Današnja zvijezda HTV-a, Anton Samovojska, bivši novinar i urednik Sportskih novosti, bio je i izvrstan malonogometaš. Objasnio je što je turnir na Kegliću nekad predstavljao:

"Na Kegliću su igrali svi poznatiji igrači koji su igrali nogomet u gradu Zagrebu, osim onih prvoligaških. Nije igrao Dinamo, nije igrao Zagreb kada je bio u prvoj ligi, ali svi igrači od nekadašnje Druge jugoslavenske lige naniže bili su dio Keglića. Uz njih i svi lokalni heroji, svi lokalni hakleri... Svi su tamo igrali. U jednom trenutku Prvenstvo se toliko proširilo da je bilo šest liga po 12 momčadi. Dakle igrale su 72 ekipe, a bio je takav interes da je za tu šestu ligu po četrdesetak momčadi igralo kvalifikacije. Iz šeste lige trebalo je doći do prve, a da bi se došlo do prve, trebalo je proći i po tri godine."

image
Privatna arhiva

Više od dvadeset godina trebalo je da Keglić ponovno zasjao. Napravljene su nove svlačionice, uređen je okoliš oko igrališta s kafićem koji ima prostranu terasu s koje se mogu pratiti utakmice, instalirana je i nova podloga na terenu za igru, tepih vrhunske kvalitete. Keglić u novom ruhu, glavna nagrada od 50.000 kuna, nadmetanje s vrhunskim haklerima iz cijele Lijepe Naše. Bolje pozivnice nema, čeka nas najveći malonogometni jesenski turnir u regiji i idealna predigra za novo, 51. izdanje Kutije šibica koje kreće u studenom.

Prvo skupine pa play-off

Turnir PSK Bubamara Cup igrat će se od 17. rujna do 7. listopada, a sve zainteresirane momčadi mogu se prijaviti na broj telefona 098/276-444. Kotizacija iznosi 850 kuna, igra se po skupinama, svaka momčad ima osigurane barem dvije utakmice, a nakon toga slijedi play-off. Igrat će s loptom s kojom se igra i Kutija šibica, u sustavu 5+1 na akumulirane prekršaje. (dd)

Linker
17. travanj 2024 08:25