Aurelien Tchouameni i Niko Kovač
 MANDOGA MEDIA/DDP USA/PROFIMEDIA Mandoga Media/Ddp Usa/Profimedia
STIŽE KONKURENCIJA

Na Modrićevu poziciju već na zimu stiže mlada Kovačeva zvijezda? Mjesto hrvatskog maestra nije upitno

Iz Reala su htjeli Paula Pogbu, no on će vrlo vjerojatno produljiti svoj boravak u Manchesteru.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2021. 07:56

Madridski Real ne staje s promišljanjima oko poboljšanja svog rostera, čak i u vremenu kada ne traju prijelazni rokovi. Carlo Ancelotti mora misliti na svježinu svog veznog reda i nakon što je nedavno doveo mladog Eduarda Camavingu. Bivši veznjak Rennesa stigao je kao prva alternativa u trokutu Modrić - Kroos - Casemiro, za vrijeme koje dolazi. Nakon što postupno u proces uvedu Camavingu, želja čelnika Reala je - Aurelien Tchouameni.

Sudionik bitke u sredini terena na netom održanom finalu Lige nacija u kojem je Francuska nadvisila Španjolsku zapeo je za oko Florentinu Perezu, ali i sportskoj struci na stadionu Santiago Bernabeu. Igrač Monaca, mladi veznjak kojeg trenira bivši hrvatski izbornik Niko Kovač prva je želja za nadolazeće razdoblje, momak na kojega su u kraljevskom klubu bacili oko.

Španjolska Marca donosi da će Tchouameni u internoj utrci pobijediti Paula Pogbu. Ne bi to bilo tako da Mino Raiola već nije odaslao vijesti prema Madridu u kojima je naveo da će Pogba vrlo vjerojatno produžiti svoju suradnju s Manchester Unitedom koja ističe sljedeće godine. Još se uvijek to nije dogodilo, ali sva je prilika da će Pogba i u nastavku karijere ostati na Old Traffordu.

image
Aurélien Tchouameni i Gavi
FRANCK FIFE Afp

Baš su se zato okrenuli Tchouameniju, 21-godišnjaku koji je u rujnu debitirao za sastav svjetskih prvaka Francuza i već pokazao o kakvom se igraču radi. Sjajno je nadomjestio N'Golo Kantea koji je ozlijeđen, a upravo i posjeduje njegove karakteristike iu igri. Fizički je jači, robusniji i od nedavno pridošlog Camavinge, profil je igrača kojeg Real itekako treba.

Problem za Real mogla bi biti - cijena. Monaco je Tchouamenija u zimu 2020. godine doveo iz Bordeauxa za 18 milijuna eura, a sada ga iz kneževine ne misle pustiti za manje od 60 milijuna. Također, francuskog veznjaka traže i iz najjačih engleskih klubova - Cityja, Liverpoola i Chelseaja.

Iako se Marca u svom pisanju o Tchouamenijevom eventualnom prelasku u Real nije dotaknula statusa Luke Modrića, pozicija hrvatskog maestra i kapetana Vatrenih ni nakon dolaska novog Francuza ne bi trebala biti upitna.

Linker
27. travanj 2024 07:12