LINDSEY PARNABY Afp
POKVARENI TELEFON

Na Old Traffordu nema mira, a trener nema autoritet! Igrač mu poručio: ‘Nisam nikada niti htio otići‘

Ovo je gotovo nezamisliva situacija s obzirom da se radi o klubu ranga Manchester Uniteda
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 06. veljača 2022. 08:38

Nema mira na Old Traffordu. Iako je prije zimske stanke Manchester United pobjedom nad West Hamom stigao barem do četvrtog mjesta na prvenstvenoj ljestvici, novi menadžer Ralf Rangnick nikako da na Old Traffordu sa svojim igračima bude u potpunosti na istoj valnoj duljini.

Nakon što je njemački stručnjak imao “krivu komunikaciju” s Anthonyjem Martialom, za kojeg je prije dvoboja protiv Aston Ville tvrdio da nije želio putovati u Birmingham, a Francuz je potom javno negirao te tvrdnje prije odlaska u Sevillu, na red je stigao nesporazum Jesseom Lingardom.

Ne tako davno Lingard je briljirao ne samo u dresu Manchester Uniteda, već i na reprezentativnoj pozornici, ali trenutačno je njegov status u Kazalištu snova daleko od idealnog. Prošle sezone Lingard je briljirao na posudbi u West Hamu, a u netom završenom zimskom prijelaznom roku, osim londonskog kluba, i Newcastle je itekako želio dovesti ofenzivnognog veznjaka.

image
IAN KINGTON Afp

Nakon što je Martial napustio Old Trafford i karijeru nastavio u Sevilli, a Mason Greenwood izgubio kompas i umjesto na travnjaku završio u pritvoru zbog optužbe za silovanje, Rangnick je stopirao Lingardov odlazak s Old Trafforda.

- Lingard je tražio od mene i kluba da dobije nekoliko slobodnih dana nakon svega što se događalo u prijelaznom roku i to je razlog što nije konkurirao za kup utakmicu protiv Middlesbrougha, ali ga u ponedjeljak očekujem na treningu s ostatkom momčadi - istaknuo je Ralf Rangnick, koji na Lingardov odgovor nije trebao dugo čekati.

- Klub me savjetovao da uzmem potrebno vrijeme za odmor zbog osobnih razloga, ali moja glava je “čista”. Ne treba mi nikakav predah, uvijek sam bio maksimalno fokusiran na posao i 100 posto usredotočen na igranje za Manchester United, pa tako i ovog puta. Uostalom, nisam niti želio otići s Old Trafforda - zaključio je Lingard.

Ovo je gotovo nezamisliva situacija s obzirom da se radi o klubu ranga Manchester Uniteda, a Rangnickov autoritet svlačionici Crvenih vragova, blago rečeno, nije na očekivanoj razini. Njemački stručnjak i dalje je privremeno rješenje na klupi do kraja sezone, a spomenute nesuglasice s igračima sigurno mu neće pomoći da zadrži posao, Nije lako kontrolirati ega na Old Traffordu predvođena Cristianom Ronaldom, koji gestikulira prema njemačkom treneru kad god na travnjaku ne provede svih 90 minuta.

Linker
27. travanj 2024 00:11