NOVI ŽIVOT U LONDONU

Na Otoku svi vjeruju u Splićanina: 'Sa Slavenom nam sigurno neće biti dosadno!'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 11. lipanj 2015. 10:09

Većina navijača West Ham Uniteda sa zadovoljstvom je dočekala imenovanje Slavena Bilića novim trenerom ‘bordo-plavih’. Komentira se da je bivši stoper ‘čekićara’ “jedan od njih”, oni euforičniji poručuju “In Super Slav we trust” i “crni dani su prošlost”.

Mediji su uravnoteženiji, upozoravaju 46-godišnjeg hrvatskog trenera da je bio tek peti izbor vodstva kluba (Daily Mirror) i da u oproštanoj sezoni na Upton parku “nema pravo na podbačaj”. Klupski ‘masterplan’ je podići WHU među ‘top šest’ klubova Premiershipa u sljedeće tri sezone, zbog čega će već ove novi menadžer dobiti poguranac vlasnika, novac za pet-šest pojačanja.

Nakon objave da je Bilić nasljednik Sama Allardycea, kojeg navijači nisu zavoljeli iako je u svoije četiri sezone ispunio klupske ciljeve (“vratio klub u Premiership i stabilizirao ga u njemu”), koeficijent da će ‘hammersi’ završiti među prvih 10 sljedeće sezone pao je sa 3,00 na 2,75, što znači da ‘bookmakeri’ vjeruju u bivšeg hrvatskog izbornika. Izgledi da će West Ham 2016. osvojiti barem jedan trofej iznose 20/1 (koeficijent 21,0).

Nametanje mladih

Daily Mail podsjeća na crtice iz Bilićeve igračke i trenerske biografije, kako su pod njime napredovali Modrić (“od introvertiranog izbjeglice postao svjetski superstar”) i Ćorluka, kako je na jedan dan letio u New York na koncert Guns N’ Rosesa umjesto da sa suigračima ode u Romford na utrku pasa te što je sve naučio od Harryja Redknappa.

- S Bilićem nikad nije i neće biti dosadno, poentira novinar Joe Bernstein.

Na klupskoj stranici dobrodošlicu Biliću osim klupskog igrača s najviše nastupa u premiershipu Marca Noblea izražava i Slavenov bivši suigrač Steve Potts, trener U-21 momčadi, kojeg bi novi menadžer mogao uzeti za svog drugog pomoćnika.

- Uzbuđen sam zbog nadolazeće sezone, a vjerujem da će Slaven dati prigodu najboljima iz mlade momčadi već u kvalifikacijama za Europsku ligu koje startaju 2. srpnja. Morat će donijeti brze odluke, a igračima je to velika prigoda da mu se dokažu, ističe Potts, opisujući novog šefa kao “zaraznu osobnost i dobrog vođu”, koji “dobro zna što navijači očekuju”.

Stranaca koliko hoćeš

Dakako da se već naveliko špekulira o igračkoj križaljci: ranije je dogovoren dolazak vezista Sampdorije Pedra Obianga, kao pojačanje za napad spominje se Loic Remy iz Chelseaja. Daillu Express piše o ofenzivnim vezistima Besiktasa Gokhanu Töreu i Olçayu Sahanu, no Biliću su prioritet desni bek i stražnji vezni, pa bi po toj logici prije želio hitronogog Daniela Oparea i Atibu Hutchingsona. Neki pak aktualiziraju priču o Dejanu Lovrenu, kojeg je Bilić u utorak navečer novinarima na Poljudu spomenuo među važnim hrvatskim izostancima uoči Italije u rečenici s Modrićem i Ćorlukom.

Za razliku od ruske i turske lige, Biliću će u West Hamu biti lakše sastavljati momčad jer nema kvote stranaca.

Linker
22. rujan 2024 05:36