Antoine Griezmann je u redove Barcelone stigao baš iz madridskog Atletica 2019. godine, ali dosad nije ispunio očekivanja
 AFP
TO BI BILO ZANIMLJIVO

Na pomolu senzacionalni posao na relaciji Barcelona - Atletico? Španjolci zagolicali navijačku maštu...

Katalonski mediji tvrde da bi Barcelona i Atletico Madrid mogli razmijeniti igrače
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 13. srpanj 2021. 19:42

Pripreme za početak nove sezone Barcelona odrađuje u ozračju daleko od idealnog. Katalonski velikan nalazi se u velikim financijskim problemima koji bi se u konačnici itekako mogli odraziti na trofejne ambicije koje Barca ima u svakoj sezoni. Trenutnačo je najveći uteg za klupsko čelništvo predvođeno predsjednikom Joanom Laportom činjenica da katalonski sastav ne zadovoljava salary cap koji je španjolska La Liga nametnula svojim klubovima.

Moraju prodavati

Stoga će Barcelona morati prodati podosta svojih igrača kako bi se izvukla iz duga koji iznosi 1,17 milijardi eura. U dosadašnjem tijeku prijelaznog roka Barcelona je bila prilično aktivna, ali to su uglavnom bili transferi koji su uključivali slobodne igrače poput Sergija Agüera, Erica Garcije i Memphisa Depayja. Naravno, najveće otvoreno pitanje na Camp Nou i dalje je sudbina Lionela Messija, kojem je ugovor s Kataloncima istekao. Prema izvješćima, on je voljan ostati, ali tu je taj problem s financijama koji dovodi i njegovu sudbinu u pitanje.

Za sada su Katalonci prodali lijevog braniča Juniora Firpa u Leeds United za 15 milijuna eura, ali to je “kap u moru” onoga šta je Barceloni potrebno da se vrati u normalu. Kada ovome dodamo da Miralem Pjanić i Samuel Umtiti nisu prihvatili prijedlog raskida ugovora jasno je da je katalonski nogometni ponos na sto muka kako pronaći izlaz iz nezavidne situacije. Ipak, Barcelona je preveliki klub da usprkos svim problemima ne bi u konačnici pronašla izlaz iz tunela, a tamošnji mediji špekuliraju o novim promjenama u igračkom kadru.

Nije ispunio očekivanja

Naime, list Mundo Deportivo iz Barcelone tvrdi da je moguća velika razmjena igrača na relaciji Barcelona - Atletico Madrid. Veznjak Atletica Saul Niguez velika je želja trenera Barcelona Ronalda Koemana, koji 26-godišnjaka smatra kao idealno pojačanje u veznom redu svoje momčadi, dok bi se prema najavljenom scenariju u madridski Atletico trebao vratiti francuski napadač Antoine Griezmann.

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu Griezmann se nije proslavio u dresu Francuske, koja je ispala u osmini finala od Švicarske. Puno bolji dojam od njega ostavio je Benzema, ali to nije bilo dovoljno Tricolorima da stignu do novog naslova. Griezmann je u Barcelonu stigao upravo iz Atletica 2019. godine, ali realno nije pružao igre na razini onih iz vremena provedenih u španjolskoj prijestolnici.

Odštetna klauzula za Nigueza iznosi čak 150 milijuna eura, pa je Kataloncima lakše da trampom pokušaju stići do vrijedne akvizicije. Za sada su, prema Mundo Deportivu, razmjenu podržala oba trenera, Ronald Koeman i Diego Simeone, ali još je podosta prepreka do realizacije transfera.

Inače, bivši igrač Barcelone Matheus Fernandes, koji je u klub stigao prošle godine, a nije nikada službeno predstavljen kao igrač Katalonaca, tužiti će Barcu zbog, po njemu, nepravedno raskinutog ugovora.

Linker
23. travanj 2024 21:08