Nenad Dugi/CROPIX
SENZACIJA NA POMOLU?

NA PRAGU NOU CAMPA Barcelona u svoje redove želi dovesti Darija Srnu!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 13. svibanj 2012. 14:18

Darijo Srna zanimljiv je Barceloni koja ga želi dovesti ovog ljeta, tvrde izvori katalonskog sportskog dnevnika Mundo Deportivo koji je vrlo blizak klubu sa Camp Noua.

Tridesetogodišnji Metkovac, kapetan hrvatske reprezentacije i ukrajinskog Šahtara, nalazi se među četiri top igrača o kojima razmišljaju u Barceloni i spominje se kao moguće pojačanje za sljedeću sezonu.

Uz Srnu u najužem izboru su Nizozemac Robin van Perisie, 28-godišnji napadač Arsenala i prvi golgeter Premier lige, zatim Španjolac Jordi Alba, 23-godišnji lijevi bočni iz Valencije te 25-godišnji Belgijanac Jan Vertonghen, 1,89 cm visoki stoper Ajaxa.

Srna figurira kao zamjena za Brazilca Danija Alvesa koji se sprema otići iz Barcelone. Takva kombinacija je bila aktualna još prije dvije godine, a sad je opet aktualizirana.

Za kapetana “Bilić Boysa” u španjolskim medijima se govori da nije Brazilac, ali da ima iskustvo i kvalitetu da bi mogao biti pravo pojačanje. - Srna bi bez problema zamijenio Alvesa - tvrdI Mundo Deportivo.

Španjolski mediji navode kako bi Srna mogao doći u Barcelonu bez odštete, tvrde da mu ugovor završava na ljeto 2012. godine, ali čini se da situacija ipak nije tako jednostavna.

- Darijo ima ugovor sa Šahtarom do 2016. godine - povrdio nam Srnin menadžer Damir Štimac.

On nam kaže da postoji interes za Srnom s različitih adresa.

- Imali smo konkretan upit iz engleske Premier lige, od kluba koji je također računao da bi Darijo na ljeto mogao biti slobodan igrač, ali on ima višegodišnji ugovor sa Šahtarom - objašnjava Damir Štimac.

O Barceloni nije želio spekulirali. Kazao je samo sljedeće:

- Stvar je u tome da je Šahtar danas klub koji po svojim uvjetima i organizacijski spada u top 10 europskih klubova te bi za Darijev odlazak iz Šahtara stvarno morala doći ponuda jednog od najboljih europskih klubova i to uz zadovoljavajuće financijske uvjete.

Srna je najbolje plaćeni hrvatski nogometaš (navodno oko 4,5 milijuna eura), a njegova vrijednost na tržištu vrti se oko 15 milijuna eura.

No čak i kad bi Barcelona bila spremna keširati taj novac, pitanje je bi li gazda Šahtara Rinat Ahmetov želio pustiti Srnu. Njega novac ne može impresionirati jer se radi o najbogatijem Ukrajincu, a Srna je kapetan i ikona kluba iz Donjecka s kojim je prošao cijeli put od kluba koji nije bio prvi niti u Ukrajini, a danas je redoviti sudionik Lige prvaka. U vitrinama ima trofej osvajača Kupa Uefa iz 2009., a neće se zaustaviti dok ne uzme “kantu” Lige prvaka.

- Sretan sam u Šahtaru i ne znam što bi se trebalo dogoditi da ovdje ne završim karijeru - kazao nam je nedavno Srna.

Ovu sezonu “rudari” su zaključili s osvajanjem dvostruke krune u Ukrajini, a jedini kiks imali su u Ligi prvaka u kojoj nisu uspjeli ponoviti lanjski rezultat kad su igrali u četvrtfinalu. No poznavajući Ahmetova, sljedeće sezone neće im se dogoditi takav propust.

- Na proslavi dvostruke krune predsjednik Ahmetov se ispričao navijačima što nisu napravili bolji rezultat u Ligi prvaka te im je obećao da će sljedeće sezone imati još jaču momčad - ispričao nam je Damir Štimac.

Takvo obećanje sigurno ne uključuje prodaju jednog od najboljih igrača, Darija Srne, koji je 1. svibnja navršio 30 godina i u plućima sigurno ima još nekoliko sezona koje bi mogao odigrati na vrhunskom nivou.

Linker
22. rujan 2024 17:46