AFP
8. NASLOV ZA BORUSSIJU

Na proslavi naslova četvrt milijuna navijača! Perišić: 'Fešta slijedi tek nakon Kupa'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. travanj 2012. 20:00

Na kraju je Ivan Perišić zabio gol kojim je Borussija Dortmund potvrdila osmi naslov prvaka. Kagawin dodatak bio je tek ukras na šampionskoj torti.

- Presretan sam, oduševljen, sezona je završila na najbolji način za klub i mene. Marljivo sam radio, ovim mi se pogotkom u nekoj mjeri vratilo - kazao nam je jučer Perišić.



Borussia Dortmund 2 - 0 Borussia M’gladbach... by Futbol2101

Poentirao je glavom, nakon ubačaja s desne strane. To mu je šesti pogodak u prvenstvu, osmi ukupno. Slavio je razdragano, obavijen hrvatskom zastavom i golemom čašom pive u ruci koju je sasuo na glavu čovjeku do sebe. Pomislili smo “frendovska priča”.

- Moji prijatelji doći će tek na posljednje kolo s Freiburgom. To je bio prijatelj od suigrača Nevena Subotića.

Odakle vam barjak na terenu?

- Sam sam ga donio i držao u svlačionici. Tu zastavu dali su mi Milan i Davor, Hrvati koji imaju restoran u Dortmundu. Kod njih često jedem i koristim priliku da ih pozdravim.

Je li se ludo feštalo? Navijači nisu stajali, a vi?

- Imali smo zajedničku večeru i otišli kući. Meni je stigla obitelj pa sam se i požurio da budem što prije sa svojima. Pravu proslavu pripremamo tek nakon finala Kupa s Bayernom koje je 11. svibnja u Berlinu. Tada ćemo si dati oduška.

Za duplu krunu ćete još jednom morati “nagaziti” Bayern? Kako biste procijenili odnos snaga s njima?

- Cijenim ih, rekao sam da želim da budu prvaci Europe i da mogu proći Real. Što se tiče komparacije s nama slažem se s mišlju mnogih bivših igrača koji ističu da Bayern ima kvalitetnije pojedince u početnoj postavi, prije svih Riberyja i Robbena, a Borussia jači kolektiv i najbolju klupu. Naši su igrači iz pričuve napravili znatno više nego njihovi.

Imate 23 godine, jeste li napredovali u odnosu na doba iz Cluba Bruggea? Premda ste u Belgiji bili prvi strijelac lige.

- Svakako. Naučio sam određene stvari, izvršavao nove zadatke u igri. To mi daje snage za daljnji skok. U pravom sam klubu, u vrhunskoj momčadi, nastavit ću još bolje.

Znači li to da ostajete?

- Da, i sljedeće sezone ću igrati za Borussiju. Po svemu sudeći. Proteklih dana došle su za mene dobre ponude, sve su ih odbili, kažu da me ne žele pustiti. Ako je tako nema mi druge. Osim ukoliko se nešto ne promijeni.

Kako se osjećate, standardno je pitanje za sve reprezentativce prije početka priprema za Euro?

- Nisam umoram, nemam od čega biti, s obzirom da nisam puno igrao. S druge strane ipak sam u nekom ritmu utakmica, makar najčešće dobivao šansu s klupe. U samo tri susreta nisam uopće ušao na travnjak. Dat ću sve od sebe da budem u dobroj formi. Izborniku ću se odazvati spreman za iskušenja koja stoje pred nama. Kranjčaru želim da se što brže oporavi jer je on bitan za našu igru. Iako sam godinu dana u A reprezentaciji, okupljali smo se uvijek na kratko, mogu čak reći da neke suigrače još nisam na pravi način ni upoznao. Nije bilo vremena. Jako će nam dobro doći 20-ak dana zajedničkog druženja i rada prije EP.

Prolazimo li skupinu?

- Teško je to decidirano kazati. Morat ćemo dati 120 posto na svakoj utakmici. I to svi. Ako samo jedan ili dvojica podbace neće biti dobro - oprezno je zaključio Perišić.

Četvrt milijuna ljudi na proslavi naslova Bundeslige



Očekuje se da će na proslavi drugog uzastopnog naslova prvaka prve njemačke nogometne lige u Dortmundu nazočiti oko četvrt milijuna vjernih navijača Borussije.

Parada će se kroz centar grada održati 13. idućeg mjeseca (svibanj), dan nakon što Borussia u Berlinu odigra finale kupa protiv Bayerna iz Münchena. Parada počinje u 18 sati i devet minuta, odmah nakon što se zatvore birališta na kojima stanovnici pokrajine Sjeverne Rajne Vestfalije biraju novi parlament.

Prema riječima gradonačelnika Ullricha Sieraua i stanovnika Dortmunda, tog će dana njihovim gradom teći rijeke piva u znak osvojenog naslova prvaka Bundeslige, drugu godinu zaredom.

Podsjetimo, dva kola prije kraja prvenstva Borussia Dortmund ima nedostižnih osam bodova prednosti ispred prvog pratitelja Bayerna. Naslov je Borussia osigurala u prošlome kolu kada je na domaćem travnjaku s 2-0 bila bolja od imenjaka iz Mönchengladbacha.

Linker
23. rujan 2024 08:26