Predsjednik Marijan Kustić je predvodio delegaciju HNS-a

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
POVEĆANA ULAGANJA

Na UEFA-inom kongresu sudjelovali predstavnici HNS-a, ali i Šuker i Boban, Savez dobio 17 milijuna eura

U Beču je održan 46. Kongres UEFA-e, a tamo je bila i hrvatska nogometna delegacija
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2022. 18:49

U srijedu je u Beču održan 46. redovni Kongres Uefe, na kojemu je sudjelovala i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza. Krovna europska nogometna organizacija je značajno povećala iznos sredstava namijenjenih za razvoj nogometa diljem Europe.

Hrvatski nogometni savez u Beču su predstavljali predsjednik Marijan Kustić, izvršni direktor Tomislav Svetina i prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović. Kongresu su prisustovali i Davor Šuker, kao član Izvršnog odbora Uefe, te Zvonimir Boban kao Uefin šef nogometa. Na dnevnom redu bilo je, između ostaloga, i povećanje sredstava namijenjenih programu HatTrick, javlja HNS na svojim službenim stranicama.

Između 2024. i 2028. godine, svaki će nacionalni savez na raspolaganju imati 17 milijuna eura za programe obrazovanja i razvoja, poput programa društvene odgovornosti, obrazovanja trenera i sudaca te za financiranje nogometne infrastrukture. Od početka programa HatTrick 2004. godine, u europski je nogomet uloženo već 2,5 milijardi eura.

Na Kongresu je prezentiran značajan napredak ženskog nogometa u Europi, pogotovo u svjetlu nadolazećeg Europskog prvenstva u Engleskoj.

Usvojena su izvješća predsjednika Uefe i Izvršnog odbora, kao i Uefine administracije za natjecateljsku sezonu 2020./2021., financijska izvješća za isto razdoblje, te proračun za financijsku godinu 2022./2023. Kongres je ratificirao izbor novih članova u Uefina tijela, a sljedeći je na rasporedu 5. travnja 2023. godine u Lisabonu.

Linker
21. travanj 2024 07:34