CHRISTOF STACHE Afp
TRAŽENI STRATEG

Nagelsmann održao razgovore s Chelseajem, ali u utrku za dovođenjem bivšeg trenera Bayerna krenuo još jedan klub

Zanimljivo je da je mladi njemački stručnjak već surađivao sa sportskim direktorom Chelseaja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. travanj 2023. 22:39

Chelsea je u sklopu potrage za novim menadžerom održao razgovore s Julianom Nagelsmannom, donedavnim trenerom Bayerna.

BBC je večeras izvijestio kako londonski klub još uvijek nije odlučio tko bi trebao preuzeti momčad uoči nove sezone nakon što je umjesto smijenjenog Grahama Pottera na klupu privremeno sjeo Frank Lampard.

Osim 35-godišnjeg Nagelsmanna, Chelsea je zainteresiran i za Luisa Enriquea, bivšeg španjolskog izbornika koji je vodio i Barcelonu.

Nagelsmanna se spominje i u kontekstu Tottenhama, koji također traži novog menadžera nakon odlaska Antonia Contea. U Bayernu je dobio otkaz u ožujku, nakon nepune dvije godine provedene na klupi njemačkog prvaka.

Zanimljivo je da je mladi njemački stručnjak već surađivao sa sportskim direktorom Chelseaja Laurenceom Stewartom, kao i tehničkim direktorom Christopherom Vivellom, zajedno su bili u RB Leipzigu.

Trenersku karijeru počeo je s 28 godina u Hoffenheimu, a s Leipzigom je stigao do polufinala Lige prvaka. S Bayernom je u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka te dva njemačka Superkupa.

Bayern je pak nakon otkaza Nagelsmannu angažirao Thomasa Tuchela kojeg je u Chelseaju nakon poraza od zagrebačkog Dinama naslijedio Potter.

Bavarci ovih dana s Chelseajem pregovaraju o transferu trenera prve momčadi Antonyja Barryja...

Linker
03. svibanj 2024 09:39