Luka Modrić, Lovro Majer, Nikola Vlašić

 TOM DUBRAVEC Cropix
TVRDE FRANCUZI

Najbogatiji klub svijeta želi Vatrenog, vide ga kao idealnog partnera za brazilsku zvijezdu!

‘Njegovim dolaskom bi vezni red dobio na lepršavosti i efikasnosti te pomaknula klub u borbu za trofeje‘
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 11. siječanj 2023. 20:22

U utorak je Newcastle pobjedom protiv Leicestera ovjerio ulaznicu za polufinale Carabao Cupa, prvi ovakav uspjeh nakon 1976. godine, pa već sljedećeg jutra nastavio graditi velike planove na igračkoj tržnici. Menadžer Eddie Howe, prema pisanju francuskog MediaFoota, naciljao je Lovru Majera. On 24-godišnjeg hrvatskog reprezentativca vidi kao idealnog partnera za Brunu Guimaraesa, najbolju kupovinu "svraka" unatrag dvadesetak godina.

Kad je saudijska kraljevska obitelj kupila popularni klub s engleskog sjevera, javnost je očekivala bjesomučnu jurnjavu za zvijezdama uz pomicanje transfernih granica, ali umjesto toga Newcastle se predstavio kao pametan ulagač. Izvrsnom Almironu pridruženi su vratar Nick Pope (11,5 milijuna eura), braniči Kieran Trippier (14 mil. eura) i Sven Botman (37 mil. eura) te napadač Alexander Isak (70 mil. eura), ali uzde momčadi zapravo drži brazilski veznjak Bruno Guimaraes, koji je u siječnju prošle godine stigao iz Lyona za 42 milijuna eura. Majer je nekoliko mjeseci mlađi od Brazilca koji je igru Newcastlea oplemenio taktičkom disciplinom, žestinom i golovima. Od dolaska u Premier ligu postigao je već devet pogodaka. Izvor MediaFoota objašnjava da bi Majerovim dolaskom igra veznog reda dodatno dobila na lepršavosti i efikasnosti te pomaknula klub u zonu kandidata za trofeje koje navijači čekaju cijelu vječnost. Posljednji trofej Newcastle je osvojio 1969. godine, kad je u finalu Kupa velesajamskih gradova pobijedio Ujpesti Doszu. Suša na domaćem planu traje četrnaest godina dulje, 1955. godine "svrake" su osvojile FA Cup.

Lovro Majer zamijenio je Dinamo za Rennes u ljeto 2021. u transferu teškom 12 milijuna eura. Danas mu je cijena na Transfermarktu uvećana za deset milijuna eura, ali s obzirom na potražnju (otprije je interes pokazivao Atletico Madrid, nakon toga se spekuliralo o Realu) neće biti iznenađenje ako Rennes podigne letvicu do granice Eduarda Camavinge, francuskog reprezentativca koji je prodan Realu za 31 milijun eura.

Linker
25. travanj 2024 18:57