Antonio Pozo/pressinphoto/imago Sportfotodienst/profimedia
MIKS EMOCIJA

Najbolji i najgori dan karijere: Donedavni as Igora Tudora ušao u povijest, a onda suze, bol i užasne vijesti

Euforično slavlje pretvorilo se u kaos, pretrage su rezultirale najgorim mogućim vijestima
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 01. listopad 2023. 23:32

Od euforičnog slavlja do bespomoćnog izlaska s terena na nosilima. Luis Javier Suarez u 83 minute ogleda osmog kola La Lige između Almerije i Granade (3:3) proživio je pravcati miks emocija. Sve do završnih minuta ogled bi nazvao najboljom predstavom karijere, no ubrzo će se pretvoriti u - najgoru.

Suarez je ispisao povijest španjolskog nogometa postigavši treći najbrži hat-trick La Lige u ovom stoljeću. Kolumbijac je tresao mrežu Granade u 41., 44. i 45+1, minuti. Preciznije, Suarez je upotpunio hat-trick u pet minuta i 25 sekundi. Brži na okidaču bili su samo Kevin Gameiro i David Villa. Gameiro je u dresu Atletico Madrida postigao tri gola protiv Sportinga u četiri minute i 45 sekundi 2017. godine, dok je Villi bila potrebna sekunda više 2006. u dvoboju Valencije Athletic Bilbaa.

Djelovalo je da je Suarez riješio sva pitanja, da bi do kraja utakmice Granada ipak izvela povratak i izborila remi. Kolumbijski napadač, koji je prošle sezone brusio formu kod Igora Tudora u Marseilleu, nije ni dočekao završetak susreta, jer hitno se morao zaputiti na pretrage.

image

Luis Javier Suarez i Igor Tudor u Marseilleu

Icon Sport/ddp Usa/profimedia

Naime, u 83. minuti Suarez je u suzama napustio travnjak. Prethodno nije stradao ni u jednom duelu, ustvari se nije dogodilo ništa što bi upućivalo na tešku ozljedu osim što je nezgodno stao na tlo, no Suarez je samo legao i zatražio pomoć, da bi nedugo zatim završio na nosilima, a onda i u vozilu hitne pomoći.

Kasnije je potvrđeno da je centarfor Almerije zaradio prijelom fibule, odnosno kosti potkoljenice, te da će biti izvan pogona minimalno tri, a moguće i šest mjeseci. Dakle, sezona bi za Kolumbijca mogla biti praktički završena. Suarez hitno mora na kirurški stol, a nagrada za najboljeg igrača utakmice ostat će slabašna ili nikakva utjeha.

Linker
06. svibanj 2024 12:47