Niksa Stipanicev / CROPIX CROPIX
POZIV ZA EURO U PODSVIJESTI

NAJGORE JE PROŠLO I BIVŠI HAJDUKOVAC KUCA NA VRATA DALIĆEVE MOMČADI: 'IMAM PRAVO SANJATI' Jedna činjenica najbolje pokazuje koliko je važan za momčad

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. veljača 2020. 22:57

Domagoj Bradarić (20) opet je tamo gdje mu je mjesto. U udarnom sastavu Lillea, momčadi iz vrha francuskog nogometa. Dečki Christophea Galtiera trenutačno su četvrti u prvenstvu, trećeplasirani Rennes bježi im jedan bod, Marseille i PSG daleko su odmakli, ali treća pozicija vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, što je krajnji cilj Lillea.

Prilično iznenađenje

Dolaskom u Lille iz Hajduka, Bradarić je bio, bez obzira na sve svoje igračke kvalitete poprilično iznenađenje, jer je odmah zauzeo svoje mjesto u udarnom sastavu, bio je nezamjenjiv, dobar, igrao je Ligu prvaka. Vjerojatno mnogi nisu vjerovali da će se tako mlad odmah nametnuti i postati dominantan na svojoj poziciji lijevog beka. Sve je išlo svojim tijekom do kup utakmice s četvrtoligašem Gonfrevilleom koja se igrala 18. siječnja...

- Nakon jednog skoka doskočio sam na nogu suparničkom igraču. Pukli su ligamenti u gležnju, mjesec dana sam bio “out”. Tada je počeo oporavak, preskočio sam prvenstvene utakmice protiv PSG-a, Strasbourga, Stade Rennaisa, Angersa i Marseillea, ali sad sam posve zdrav i vratio sam se - kaže nam u uvodu Bradarić.

REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS

Domagoj se vratio u velikom stilu, u prošlom kolu protiv Toulousea, u pobjedi Lillea od 3:0, bio je i asistent. Igrao je svih 90 minuta, opet je tamo gdje treba biti, u prvom sastavu.

- Vratio sam se kako treba, gležanj više ne boli, odlično sam se osjećao. Da, odmah sam krenuo u udarnom sastavu, konkurencija u Lilleu je jaka, dobra smo momčad, ali ja radim, dajem sve od sebe. Vjerujem da ću i dalje igrati u udarnoj momčadi. Počeo sam trenirati dva tjedna nakon ozljede, tako da sam se brzo vratio. Zaista su mi u klubu posvetili veliku pozornost, željeli su moj što brži oporavak, tako da je sve prošlo sjajno.

Priča nam raspoloženi Bradarić da je Lille u posljednje vrijeme u odličnoj formi. U posljednjih pet utakmica, četiri puta su pobijedili, Strasbourg, Rennes, Angers i Toulouse, izgubili su tek od Marseillea.

Bježe samo za bod

Činjenica da je nakon ozljede odmah uhvatio svoju poziciju u momčadi u razdoblju odličnih igara i rezultata Lillea, pokazuje koliko je važan, bitan za momčad.

- Sad smo na mjestu koje vodi u Europsku ligu, ali treće koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka bježi nam samo bod. Svakako želimo izboriti Ligu prvaka, to je prioritet. U posljednje vrijeme smo se digli, kao i svaka momčad imamo uspona i padova, ali sad smo u baš dobrom razdoblju, ustabilili smo se, više zbližili, jer imali smo dosta novih igrača u rosteru.

Potpuno se privikao na život u Francuskoj, prilagodba je bila brza, mlad je, elokventan, lako se uklopio...

- Mogu kazati da sam brzo sve “pohvatao”. Baš sam sa svime zadovoljan. Lille je za mlade igrače izvanredan, ovdje imam sjajne mogućnosti za nogometni razvoj. Ovo je klub koji te zaista razvije u - pravog igrača. Kad se radi o jeziku, dosta razumijem, ali još mi je uvijek malo teže komunicirati. No, posve se normalno sporazumijevam. Ugovor s Lilleom veže me do lipnja 2024. godine, stvarno mi je dobro, igram, razvijam se.

U svemu tome dobrome za Bradarića ima i jedna loša vijest. Naime, na prošloj utakmici naše U-21 reprezentacije protiv Češke (1:2) Bradarić je dobio crveni karton, kažnjen je, neće moći igrati u selekciji Igora Bišćana u sljedećoj akciji gdje se naši dečki suprotstavljaju Škotskoj i Litvi.

Sve će doći...

- Žao mi je zbog toga, ali nadam se da će momci uspjeti doći do važnih bodova koji nam trebaju u nastavku kvalifikacija.

Međutim, iako sad neće moći igrati za mladu reprezentaciju, Bradarić itekako razmišlja o najboljoj hrvatskoj selekciji.

- Vidite, radim i igram za to da zaigram u A selekciji, to mi je cilj. Igrati europska i svjetska prvenstva nešto je najbolje i najviše što igrač može doživjeti. To je san. Vidjet ćemo... Naravno da se nadam, negdje u podsvijesti mi je i poziv na Euro ove godine. Naravno da se ne mislim nametati preko medija, ali imam pravo sanjati, nadati se...

Naravno da ima. Mladić igra u standardno u jednom od najboljih francuskih klubova.

- Francuska liga je jedna od liga Petice, stvarno je jaka i sretan sam što igram u jednoj od najboljih momčadi. Međutim, mlad sam, imam samo 20 godina, trebam samo raditi i napredovati. Ostalo će sve doći samo po sebi - zaključio je Bradarić.

Svaka čast Hajduku

Naravno da prati što se događa u njegovom bivšem klubu Hajduku.

- Baš sam gledao utakmicu s Goricom. Prvo poluvrijeme, jer sam morao na svoju utakmicu. Ali svaka čast mojem bivšem klubu, igrali su odlično, dobili su 6:0. Trener Igor Tudor je unio neke novosti, meni je uvijek drago kad Hajduk pobjeđuje, pratim svaku utakmicu - zaključio je Bradarić.

Linker
05. svibanj 2024 18:40