Zvonarek potpisuje za Bayern
 FC BAYERN
GOTOVO JE

Najmlađi strijelac u povijesti Prve HNL službeno potpisao za Bayern: ‘To me motivira na svakodnevni rad‘

Najmlađi strijelac u povijesti HNL-a Lovro Zvonarek (16) i službeno je postao igrač Bayerna
Piše: SN, HinaObjavljeno: 10. rujan 2021. 11:29

Potvrdio je to bavarski velikan na svojoj web-stranici i time je okončana saga koja se dulje vremena provlači kroz medije.

Zvonarek je s Bayernom potpisao višegodišnji ugovor, a u München odlazi sljedećeg ljeta nakon što još jednu godinu odradi u redovima Slaven Belupa.

Koprivnički bi klub trebao dobiti fiksnih 1.8 milijuna eura odštete, a ista bi s bonusima mogla narasti do 5 milijuna.

“Izuzetno sam ponosan što sam postao član jednog od najvećih svjetskih klubova. Znamo svi što znači Bayern, ali isto tako znam da me ovaj potpis obvezuje da nastavim još jače i bolje istim putem koji me i doveo u Bayern. Sretan sam što ću još malo ostai u HNL-u jer mislim da u ovom trenutku nema bolje opcije za mene od sazrijevanja u dresu Slaven Belupa. Hvala svima koji su mi pomogli na ovom putu. Od moje obitelji koja je uvijek bila uz mene i živila moje snove, Slaven Belupa i ljudi iz kluba koji me nogometno odgojio te svojih agenata iz Lian Sportsa koji su mi dali priliku da se razvijam na najvišoj razini. Siguran sam kako ih neću razočarati", rekao je Zvonarek.

"Lovro je s bio s nama u kampu na proljeće i uvjerili smo se u njegov veliki potencijal i jako smo zadovoljni što se odlučio preseliti u naš klub," kazao je Jochen Sauer, šef Bayernove škole i odgovoran je za razvoj talenata u bavarskom klubu.

Zvonarek je bio najmlađi debitant u povijesti Slaven Belupa, te drugi najmlađi u povijesti HNL-a, a sada je ostvario transfer u jedan od svjetskih velikana.

image
Na fotografiji:
Nikola Damjanac (Lian Sports), Josip Zvonarek (otac), Damir Smoljan (Lian Sports), Lovro Zvonarek, Biserka Zvonarek (majka), Aleksandar Aleksovski (direktor Slaven Belupo), Dejan Šomoci (sportski direktor Slaven Belupo)
PRIVATNA ARHIVA

"Zaista impresivno. Istaknuo bih da je Lovro ovo zaslužio, prije svega, svojim pristupom, zalaganjem i odgojem, a onda i svojom ogromnom talentiranošću. Čestitamo i njegovoj obitelji koja je kroz cijelo ovo razdoblje bila ‘čvrsto na zemlji’ i našem klubu koji ostvario ovaj povijesni transfer," rekao je direktor koprivničkog kluba Aleksandar Aleksovski za klupsku stranicu.

Istaknuo je direktor kako je ovo ogroman plus i za klupsku Školu nogometa.

"Ovo je još jedan od dokaza o i više nego kvalitetnom radu Škole nogometa Slaven Belupa. Trinaest generacija i više od 300 djece koja treniraju na jednom velikom i dva mala terena ostvaruju odlične rezultate u svojim natjecanjima, ali mi tu ne želimo stati. Želimo našu Školu svakodnevno dizati na još višu razinu," poručio je Aleksovski.

Linker
15. svibanj 2024 15:08