XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
EMOTIVAN MEČ

Najposebnija noć i dirljiva posveta Danija Olma: Ovo se čekalo 7 godina, još otkad je otišao za Zagreb

Bio je tu i jedan od njegovih najvatrenijih navijača, cijela uža obitelj, pa oko 45 prijatelja...
Piše: Vladimir Zrinjski/Jutarnji listObjavljeno: 27. ožujak 2022. 19:44

"Najposebnija noć Danija Olma"; naslov je to kojim je Mundo Deportivo opisao subotnju večer u predgrađu Barcelone, gdje je Španjolska u prijateljskoj utakmici pobijedila Albaniju (2-1), a igrač odluke bio je upravo bivši nogometaš Dinama.

U Olmovoj karijeri nije bilo puno emotivnijih utakmica od one na stadionu RCDE. Osim što je efektnim udarcem u 90. minuti zabio svoj četvrti gol u dresu "la roje", 23-godišnjaku je to bio prvi nastup na tlu Španjolske nakon sedam godina, a uza sve to su ga s tribina gledali cijela uža obitelj i oko 45 prijatelja. "Nezaboravan dan za Danija i njegovu obitelj", piše autor Ferran Martinez, koji podsjeća da ga u domovini nisu mogli vidjeti uživo otkad je kao 16-godišnjak iz kadeta Barcelone otišao put Zagreba.

"Cijelo to vrijeme nije mogao računati na jednog od svojih najvatrenijih navijača, 93-godišnjeg djeda Manola. On zbog zdravstvenih razloga ne može putovati daleko od Terrasse. U subotu nije propustio priliku da gleda unuka, baš kao što je nekoć dolazio u Barcelonin kamp."

>>> POGODAK DANIJA OLMA POGLEDAJTE OVDJE <<<

image

Dani Olmo

LLUIS GENE Afp

Manolo je na stadionu bio sa suprugom Deél, s kojom je proslavio 57. godišnjicu braka, a bili su tu i djed i bajka s majčine strane Pepe i Dora. Uz njih, naravno, i Danijevi roditelji Miquel i Dora, kao i kum Marc, agent Juanma López te brojni prijatelji.

"Nitko od njih nije htio izostati jer su znali da je to zbilja poseban dan za Danija. Bilo je tu bivših suigrača iz La Masije, od kojih su neki doputovali čak i s Mallorce. Neki su, poput Alberta Villegasa, bivšeg suigrača iz Terrasse, uspjeli stići u zadnji čas", piše Mundo Deportivo uz napomenu da je atmosfera na stadionu bila "gromoglasna".

image
LLUIS GENE Afp

Kao najemotivniji trenutak izdvajaju slavlje pobjedničkog pogotka, za koje Olmo u reprezentaciji već postaje specijalist. Prošle godine je Gruziji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo zabio u sudačkoj nadoknadi (2-1), a osim toga je bio strijelac i u debiju protiv Malte 2019. te protiv Kosova, također prošle godine.

"Pogodak je prvo proslavio s navijačima. S roditeljima, bakama i djedovima, prijateljima. A na kraju ga je posvetio Celestinu Jaimeu, jednom od svojih najboljih prijatelja koji je otišao prerano, u siječnju. On mu je dao prvu loptu, igrao je s njegovim ocem i bio mu pomoćnik na klupi. Dani je znao da ni on nije propustio njegovu veliku večer", u emotivnom je tonu zaključio Martinez.

Linker
26. travanj 2024 09:29