Eva Carneiro
 INSTAGRAM
NAKON DUGO VREMENA

Najpoznatija liječnica s nogometnih terena konačno progovorila o incidentu koji ju je proslavio

Zbog nje smo osim događanja na terenu gledali i što se zbiva pored istog, tamo kod klupa za pričuve.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2020. 09:34

Prošlo je od tog događaja već gotovo šest godina, bilo je to u rujnu 2015. kada je Eva Carneiro otišla s mjesta liječnice u londonskom Chelseaju. Jedan je incident s Joseom Mourinhom iz prvog kola sezone 15/16 kada je Chelsea kod kuće igrao protiv Swanseaja podigao nogometni svijet na noge. Kada je trebalo pružiti liječničku pomoć Edenu Hazardu, ona je s kolegom Davidom Fearnom utrčala u teren, a portugalski trener smatrao je da to nije potrebno te da se gubi vrijeme za igru...

Ne bi tu bilo ništa sporno da se Mou nije dodatno naljutio jer mu je jedan igrač već prethodno bio isključen zbog crvenog kartona. Nazvao je Evu Carneiro pogrdnim imenima, častio je još pokojim epitetom pa je sve zajedno završilo na sudu.

image
Eva Carneiro
INSTAGRAM

Nije ova liječnica rođena u Gibraltaru do sad previše pričala o tome izvan sudskih odaja, no sada je gostovala na engleskom radiju TalkSport.

- Nemoguće je proći kroz to što sam prolazila u najboljim godinama, a da ostaneš nepromijenjen. Ali to me nije pokolebalo. Pošteno je reći da mi je bio neophodan odmor od svega kako bih ponovo mogla uživati u poslu liječnice. U nogometu ima svega, bilo da se radi o rasizmu, ili o zlostavljanju djece, nepoštovanju medicinskog osoblja... Ono što nam treba je promjena kulture kako bi se izmijenile stvari koje su danas ružne - zaključila je Carneiro.

Linker
27. svibanj 2024 10:27