Douglas DeFelice-USA TODAY Sports
INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP

NAJSKUPLJE POJAČANJE U POVIJESTI ATLETICA UNIŠTILO JUVENTUS Nova super zvijezda svjetskog nogometa zablistala u Švedskoj, Mandžukić zamijenio Ronalda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 23:29

Atletico Madrid slavio je u pripremnoj utakmici u Stockholmu uoči nove prvenstvene sezone protiv Juventusa s 2:1. Najbolji igrač susreta bio je Joao Felix, ovogodišnje pojačanje vrijedno čak 120 milijuna eura, koji je s dva pogotka srušio moćni torinski klub predvođen ponajboljim nogometašem današnjice Cristianom Ronaldom.

Sva tri gola postignuta su u nepuniih deset minuta. Prvo je Joao Felix majstorski iz voleja probio Szczesnyjevu mrežu u 24. minuti, da bi Sami Khedira izjednačio pet minuta poslije. 19-godišnji wunderkind postavio je, pokazat će se, konačnih 2:1 u 33. minuti kada se sjajno snašao i poentirao na asistenciju Thomasa Lemara.

Cristiano Ronaldo mučio se s realizacijom, a vrhunac frustracije pokazao je u samoj završnici prvoga dijela kada se nije uspio upisati u strijelce na izvrsnu asistenciju Douglasa Coste. Slavnog Portugalca 20-ak minuta prije kraja zamijenio je hrvatski napadač Mario Mandžukić, no ni on nije imao više uspjeha u pripremnoj utakmici za novu sezonu Serie A.

Momčad Diega Simeonea pokazala je ovom pobjedom da je akvizicija mladog Joaa Felixa i više nego opravdana te da bi i u ovoj godini mogla konkurirati za sami vrh La Lige.

Linker
26. travanj 2024 16:34