Jack Grealish

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
MUČNA PRIČA

Najskuplji Englez upleten u skandal: ‘Spavao je s njom iste noći kada je zlostavljana u Mendyjevoj vili‘

Već šesti tjedan na sudu se raspravlja o slučaju lijevog bočnog igrača Manchester Cityja
Piše: SNObjavljeno: 23. rujan 2022. 21:03

Britanske tabloidne novine The Sun u petak su izvijestile o događanjima iz sudnice u Chesteru, gdje se već šesti tjedan raspravlja o slučaju lijevog bočnog igrača Manchester Cityja. Benjamin Mendy optužen je za seksualno zlostavljanje u kojemu je navodno sudjelovao i njegov prijatelj Louis Saha Matturie. Otprije je poznato da se radi o nekoliko različitih ženskih osoba, pri čemu se spominje i jedna kojoj je tada bilo 17 godina.

U petak je porotnicima prikazan policijski razgovor s osobom koja je optužila Mendyja i Matturiea za silovanje, a ona tvrdi da se u luksuznoj vili, gdje su se uputili nakon provoda u noćnom klubu China White, nalazio još jedan igrač Manchester Cityja. Radi se o Jacku Grealishu, koji je prošlog ljeta postao najskuplji Englez u povijesti nogometa prilikom 117.5 milijuna eura isplate Aston Villi. Da bi stvar po skupocjenu zvijezdu bila gora, navodno je spavao s 23-godišnjom ženom koja tvrdi da je bila zlostavljana, stoji u iskazu spomenute tinejdžerice uz detaljan opis situacije.

image

Benjamin Mendy

PAUL ELLIS Afp

"U noćnom baru bili su s Jackom Grealishem. Oko njega je bilo nekoliko djevojaka, ali samo su se fotografirali. Vlasnicima se to nije svidjelo i htjeli su da djevojke izbrišu fotografije. Nakon toga napustili smo objekt", započela je navodna žrtva.

Mlada djevojka potom je ušla u taksi s još tri prijateljice i stigli su to Mendyjeve kuće, gdje su im na ulasku oduzeti mobilni telefoni. Kaže da je "Grealish tada već sjedio na kauču, a dvije žene sjedile su pored njega".

Prema njenim navodima, drugi optuženik, Saha Matturie, odveo je 23-godišnjakinju da bi nabavili još alkohola jer je Grealish zahtijevao votku. Tada je Matturie navodno silovao ženu u automobilu kojim su išli do obližnje trgovine.

"Pitala sam ju što se dogodilo jer je bila potpuno izbezumljena. Rekla mi je da je zaspala u autu, a potom se probudila s osjećajem penetracije", ispričala je tinejdžerka dodavši da nije znala kako reagirati jer nema telefon za pozvati pomoć. Kasnije ju je Mendy navodno odveo u zaključanu prostoriju i silovao u dva navrata.

"Nismo razgovarali o spolnom odnosu niti je išta ukazivalo na to. Tijekom zlostavljanja govorio mi je ‘Ovo nije tijelo i zadnjica 17-godišnjakinje, žeim te svaki dan‘, a kasnije nismo o tome razgovarali", rekla je policiji kada su odlučile prijaviti slučaj.

Kada je izišla iz prostorije, kaže, pronašla je 23-godišnjakinju, koja joj je rekla da je "upravo imala spolni odnos s Grealishem".

"Ne znam je li to bilo sporazumno ili ne, ne znam što se dogodilo, ali ona mi je tako rekla", zaključila je, stoga ostaje za vidjeti hoće li napadač Manchester Cityja imati kakve posljedice, jer nigdje se ne navodi da se radi o seksualnom zlostavljanju, kakve optužbe postoje u slučaju Mendyja i Matturiea.

Dok ga navodne žrtve nazivaju "predatorom koji se igra sa ženama", Mendy poriče sedam točaka optužnice za silovanje, jednu točku za pokušaj silovanja i jednu točku za seksualno zlostavljanje šest mladih žena.

image

Jack Grealish i Benjamin Mendy

NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Linker
19. travanj 2024 04:27