Kepa Arrizabalaga
 NEIL HALL
BIT ĆE BOLJE

Najskuplji je na svijetu, ne računaju na njega, ali stiže nova prilika: ‘Sad je vrijeme da se iskaže‘

Igrač vrijedan 80 milijuna eura preseljen je na klupu u klubu, može li zablistati u reprezentaciji?
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2020. 23:19

Priprema se španjolska nogometna reprezentacija, kao i mnoge ovoga tjedna za - trostruki program. Crvena će Furija odigrati najprije prijateljsku utakmicu s Portugalom, a onda i Ligu nacija - prvo s Švicarskom, a zatim i kontra Ukrajine. Sve teče po planu za mnoge, tako i za najskupljeg vratara svijeta.

Kepa Arrizabalaga dobio je poziv u reprezentaciju iako ga je s vrata londonskog Chelseaja istisnuo bivši čuvar mreže francuskog Rennesa, Edouard Mendy. On je pak stigao potkraj ljetnog prijelaznog roka kako bi barem malo začepio rupe koje 80 milijuna eura vrijedni vratar iz Baskije - nije mogao.

Kepa je jedan od najkritiziranijih likova u engleskoj Premier ligi. Ovo mu je treća sezona otkako je u ludom transferu prešao iz Athletica na Stamford Bridge. Od samog početka pod Maurizijom Sarrijem (incident na finalu Ligakupa!) do ere s Frankom Lampardom na čelu, Kepa nikako nije uspio naći svoj balans među vratnicama. Chelsea je nemilice primao golove, jasno dijelom i zahvaljujući poroznoj obrani ispred Kepe, ali ove su sezone u kancelariji izgubli živce i doveli mu zamjenu.

image
NICK POTTS

Kepa je na press-konferenciji uoči prijateljskog susreta s Portugalom djelovao smireno, a takve su mu bile i izjave.

- Iako nisam u nekoj bajnoj fazi svoje karijere, osjećam se dobro, snažno i samouvjereno. Moram nastaviti mirno raditi, a svi mi tijekom naših sportskih života imamo uspona i padova. Uvjeren sam da ću ovu situaciju okrenuti u svoju korist. Kada budem dobio priliku igrati, trudit ću se i davati sve od sebe - bio je iskren Bask koji bi mogao dobiti priliku već na početku listopadske akcije za Španjolsku.

Nije se mladi vratar htio previše osvrtati ni na riječi njegova klupskog trenera Franka Lamparda, koji je zamolio da se Kepu ne kritizira previše nakon loših nastupa.

- Ne bih to htio komentirati. Znam da branim za dvije vrhunske momčadi, Chelsea i španjolsku reprezentaciju. To su dva dobro vođena kolektiva, a na meni je da se koncentriram na svaku sljedeću utakmicu.

- Razgovarao sam s Kepom u rujnu, kao i sada pred listopadsko okupljanje. U pravu je, svi mi ponekad padnemo u našim karijerama, ali sada je vrijeme da on pokaže od čega je sazdan - rekao je Luis Enrique, izbornik španjolske nogometne reprezentacije.

Linker
04. svibanj 2024 21:09