Trener Olmissuma Frane Despotović

 JAKOV PRKIC Cropix
POČINJE SPEKTAKL

Najteži mogući ždrijeb za Hrvate u Ligi prvaka: Dinama više nema, a prva prepreka je aktualni prvak Europe

Momčad iz Omiša od danas do nedjelje nastupa na turniru Elitne runde
Piše: M. PrimoracObjavljeno: 29. studeni 2023. 07:43

Ždrijeb Elitne runde Lige prvaka odveo je hrvatskog doprvaka Olmissum u skupinu D u sunčanu španjolsku Mallorcu, gdje će im društvo još praviti aktualni europski prvak i domaćin Palma Futsal, zatim stari poznanik iz Glavne runde, ukrajinski prvak HIT Kijev i "krvnik" našeg prvaka Futsal Dinama, poljska Lubawa.

Zanimljiva i atraktivna skupina u kojoj su Španjolci favoriti, ali sigurno nitko od ostalih ekipa nije došao s bijelom zastavom na ovaj sredozemni otok. Sam plasman "zeleno-plavih" među 16 najboljih momčadi u Europi, veliki je uspijeh za hrvatski futsal koji iz godine u godinu raste. Omišani su do Mallorce došli preko Beča, nakon što su odradili prvi trening i službeno fotografiranje "uhvatili" smo malo trenera Franu Despotovića da nam nešto više kaže o svojim očekivanjima na ovom turniru. No, prvo se nekadašnji kapetan Splita malo dotaknuo utakmice protiv Futsal Pule Stanoinvest u kojoj su omiški Gusari doživjeli poraz.

- Prosuli smo prve bodove kući, sigurno je to nešto što nismo očekivali. No, najveća šteta iz te utakmice je što smo izgubili Josipa Jurlinu, nakon jednog neopreznog starta protivničkog igrača. Puno će nam faliti, mislimo na njega i igrat ćemo za njega - kazao nam je Despotović.

Može se reći da su Omišani na domaćem terenu u Glavnoj rundi Lige prvaka imali dobar ždrijeb, no ovdje su na početku dobili najteži mogući "zalogaj" europskog prvaka - Palma Futsal.

- U sportu nema kukanja i plakanja, čeka nas europski prvak, mislim da ta činjenica dovoljno govori sve. Mi treniramo, razmišljamo i želimo biti ekipa koja gleda samo sebe, sigurno se nećemo predati. Pokušat ćemo se hrabro suprotstaviti, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Realnost je da uzemo tri boda u ovoj skupini, ali mi ćemo napraviti sve da to bude i više. Ako kreiramo dobru energiju i budemo pravi, možemo zaraditi i više. To su utakmice na europskom nivou ovdje se svaka greška skupo plaća, zbog toga ćemo morati biti posebno oprezni i koncentrirani, jednostavniji i obrambeno bolji kako bismo došli do pozitivnog rezultata - smatra mladi stručnjak.

Druga utakmica u četvrtak donosi starog poznanika s Ribnjaka, ukrajinskog prvaka HiT Kijeva koji u svojim redovima ima pet reprezentativaca te zemlje. Olmissum je poražen od njih prije mjesec dana rezultatom 4:1, ali držao ih je "na konopcima" do 37. minute. Pogocima Pedjaša i Suhova pred kraj susreta gosti su slomili domaći otpor.

- Poznajemo ih, to je jedna dobra stvar. No, svaka utakmica je za sebe i to što je bilo u Omišu, gdje smo praktički 37 minuta imali dobar rezultat to ne znači ništa, jer je ovo novi susret, nove okolnosti... Očekujemo tešku utakmicu, ali smo vidjeli da se s njima možemo nositi i natjecati - istaknuo je Despotović.

Hrvatska futsal javnost očekivala je da iz zagrebačke grupe Lige Prvaka među Top 16 ekipa u Europi prođe Futsal Dinamo. No, Modri su kiksali u glavnoj utakmici, protiv poljskog prvaka Lubawe kad su se probudili u drugom poluvremenu ostalo je malo vremena za sanirati štetu. Međutim, sad Omišani imaju priliku uzvratiti Poljacima za taj poraz.

- Nama su Poljaci trenutno nepoznanica, ali kroz prve dvije utakmice i kroz video analizu utakmice s Futsal Dinamo, upoznat ćemo ih. Čim su ovdje i oni su isto ozbiljna momčad. Za moj klub igranje na ovoj razini bit će neprocjenjivo iskustvo koje ćemo donijeti u SS HMNL. Nadam se da će sve proći dobro - zaključio je Despotović.



SKUPINA D ELITNE RUNDE LP

Pabellón Son Moix, Palma de Mallorca

Raspored

Srijeda: Hit Kijev - Lubawa (16), Olmissum - Futsal Palma (19-MaxSport 1)

Četvrtak: Olmissum - Hit Kijev (16 - MaxSport 1), Palma Futsal - Lubawa (19)

Subota: Lubawa - Olmissum (16 - MaxSport 2), Hit Kijev - Palma Futsal (19)

Linker
25. travanj 2024 12:52