MOHAMMAD JAVAD ABJOUSHAK/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Mohammad Javad Abjoushak/sopa Images/shutterstock Editorial/profimedia
ODLUKA VEĆ U SVIBNJU

Najteži protivnik Hrvatske na Euru strahuje od najgore moguće kazne: ‘Nije lažna prijetnja, ovo je stvarnost‘

‘Ili mora dati neko uvjerljivo objašnjenje ili Španjolska odmah može početi snositi sankcije‘
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2024. 13:57

Već smo pisali o mogućim sankcijama Španjolskoj, idućem protivniku Vatrenih na Euru 2024. Sada su se o tome raspisali i Španjolci te se čini kako je situacija zaista izmakla kontroli. UEFA i FIFA navodno su već pokrenule postupak kojim će kazniti Španjolski nogometni savez zbog niza afera, a prve restrikcije mogle bi uslijediti nakon sljedećeg simpozija FIFA-e koji je na rasporedu u svibnju.

Visoko vijeće za sport primilo je dopis FIFA-e i UEFA-e u kojem se poziva na razjašnjenje sadržaja Komisije za nadzor. Ne bude li adekvatne reakcije Saveza, kazna bi mogla stići odmah.

Španjolska Marca naglašava:

"Posljednjih godina FIFA je sankcionirala saveze poput Perua, Čada, Gvatemale, Kenije, Trinidada i Tobaga i Zimbabvea. Sljedeći bi mogao biti španjolski. I sjedište u Nyonu i u Zürichu bilo je šokirano kada je ovoga tjedna procurila informacija o vrlo izvjesnoj sankciji. Nakon sastanka u četvrtak shvatili su da se događa nešto dotad nezapamćeno."

Dalje u tekstu stoji:

"Obje organizacije smatraju da je Predsjednik Vrhovnog vijeća za sport Španjolske Rodríguez Uribes iznevjerio sve o čemu se prethodno raspravljalo i da, stoga, ili mora dati neko uvjerljivo objašnjenje ili Španjolska odmah može početi snositi sankcije za ono što je učinilo Vrhovno vijeće. A te se sankcije odnose na EURO 2024, Svjetsko prvenstvo 2026 i sva europska natjecanja španjolskih klubova."

FIFA i UEFA već jasno su, dakle, iznijele svoj stav. Više neće dopuštati da se političari upliću u svijet nogometa. AS je pisao da Španjolcima prijeti najgora moguća kazna - izbacivanje s Eura - čak i Marca opominje:

"Ovo nije lažna prijetnja, to je sada stvarnost."

Linker
18. lipanj 2024 22:04