MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POSLJEDNJI PLES?

Najtraženiji Riječanin dao odgovor na pitanje odlazi li nakon uzvrata sa Škotima, evo što je rekao

‘Trebat će nam pomoć navijača. U Škotskoj smo pola sata odigrali u grču. Nisu ništa bolji od nas.‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. kolovoz 2021. 10:22

Posljednjih se dana špekulira o odlasku 25-godišnjeg napadača Rijeke, Roberta Murića, s Rujevice. Spominju se ponude nekih klubova (Al Ain, Galatasaray...), međutim, službene potvrde nema. Ni o ponudama, ni o možebitnom odlasku, kao ni o ostanku...
U dolazećim će se danima mnogo toga rasplesti, a u utorak nam je Murić rekao:

- Iskreno, ne znam ništa više od vas o tim navodnim ponudama! Sve što znam, pročitao sam u medijima, tako da vam doista ne mogu ništa reći oko toga. Stvarno ne znam ništa konkretno i apsolutno sam fokusiran na četvrtak i utakmicu s Hibernianom. Sve dok sam ovdje, davat ću sve od sebe za Rijeku, samo me zanima prolaz protiv Škota - kaže Murić.

Dobio pola sata

Rijekin ofenzivac dodaje:

- Pred nama je težak dvoboj. Bilo je teško i u Edinburghu i ne očekujem da će biti lakše na Rujevici, Škoti su dobri, čvrsti su i agresivni, nikad se ne predaju. Nisu slučajno bili treći u škotskom prvenstvu, iza Rangersa i Celtica, svakako zaslužuju respekt. Ali, mi smo i u Škotskoj pokazali da se možemo nadigravati s njima i siguran sam da, u najmanju ruku, nismo nimalo slabiji od Hiberniana. Iako sam načelno zadovoljan igrom i rezultatom u prvoj utakmici, na uzvratu moramo smanjiti broj tehničkih pogrešaka, moramo biti koncentriraniji i točniji u dodavanjima i onda će sve biti još i bolje.

Murić je u Edinburghu ušao u zadnjih pola sata, zamijenio je strijelca pogotka za Rijeku, Princea Ampema, minutu nakon što je napadač iz Gane zatresao škotsku mrežu....

- Svi mi želimo igrati od početka, ali trener je odlučio da ostanem na klupi i pripremao sam se za ulazak u nastavku dvoboja. Dobro sam promotrio momčad Hiberniana u tih sat vremena sjedenja na klupi, vidjelo se da su uigrani, njihova je agresivnost na visokoj razini i čvrsti su u izravnim dvobojima. Ipak, nekako su mi izgledali moćnije kad sam ih gledao izvan travnjaka, nego kad sam ušao u igru. Dobri su, ali imaju i nedostataka u igri. Definitivno imamo veću pojedinačnu kvalitetu i to bi trebala biti naša prednost na uzvratu. Uz, dakako, homogenost i zajedništvo, moramo jedan drugome pomagati u igri, bit će do doista utakmica “svi za jednog, jedan za sve”. I to je recept za uspjeh...

Je li vam se posebno svidio neki igrač Hiberniana?

- Čini mi se da je njihov najbolji i najopasniji igrač Martin Boyle, stvarno je ostavio dobar dojam. Ne samo zbog pogotka kojeg nam je zabio. Morat ćemo na njega posebno pripaziti.

Kakav Hibernian očekujete na Rujevici?

- Ne vjerujem da će krenuti napadački kao u Edinburghu. No, učine li to, nećemo im dopustiti da se nametnu, znat ćemo im odgovoriti i pokazati tko je “gazda”.

Preskočili ste uvodni dio sezone zbog zdravstvenih problema, a u ovom prijelaznom roku dobili ste i konkurenciju na boku. Tu su Abass i Prince Ampem...

- Odlični su igrači i konkurencija je stvarno jaka. Ali je i dobrodošla, jer nas tjera na maksimalni angažman, na svakom se treningu ide do kraja, nema popuštanja. Trener Goran Tomić sad stvarno ima “slatke brige” za te napadačke pozicije, jer može birati između nekoliko dobrih igrača. Malo me “zakočila” prisilna stanka, ali iz dana u dan osjećam se sve bolje i vjerujem da ću uskoro dohvatiti željenu razinu forme. Želim igrati i nadam se da ću se nametnuti treneru. No, ne budem li bio u startnoj postavi, opet ću spreman čekati priliku za ulazak tijekom igre.

Možete li usporediti prošlosezonsku i ovu Rijeku?

- Bili smo jaki, sad smo opet jaki! Iako je otišlo dosta igrača, došlo je i nekoliko pravih pojačanja. Na pripremama smo odlično radili, počeli smo se uigravati i iz utakmice u utakmicu sve smo bolji i homogeniji. Igramo jako dobro u zadnje vrijeme i nastavimo li ovako, bit ćemo i bolji nego lani.

Tražili smo se

Na kraju je Murić istaknuo:

- Trebat će nam pomoć naših navijača. U Edinburghu su navijači bili velika prednost Škotima, stvorili su doista izvrsno ozračje, gurali su ih prema naprijed, davali su igračima sjajnu potporu s tribina. I u tom smo se ambijentu mi tražili u prvih pola sata, kao da smo bili u nekakvom grču. Pritisnuli su nas, ali izdržali smo sve te nalete i nismo pokleknuli. A na uzvratu očekujem da će navijači biti naš 12. igrač, te da ćemo zajedno proslaviti pobjedu i izboriti prolaz. Trebaju nam pune i glasne tribine, a budem li igrao, nadam se da ću postići pogodak!

Moja oproštajna utakmica? Ha, vidjet ćemo...

Mogla bi sutrašnja utakmica s Hibernianom biti i vaša oproštajna utakmica u riječkom dresu?

- Ha, vidjet ćemo... Sad je najvažnije da eliminiramo Škote, a tko zna što će poslije biti... - zaključio je Murić, koji je igrač Rijeke postao u zimi 2019. godine.

MURIĆ ZA RIJEKU

U PRVENSTVU
71 odigrana utakmica
18 postignutih golova
17 upisanih asistencija

U KUPU
7 odigranih utakmica
7 postignutih golova
0 upisanih asistencija

U SUPERKUPU
1 odigrana utakmica
0 postignutih golova
0 upisanih asistencija

U EUROPI
10 odigranih utakmica
2 postignuta gola
0 upisanih asistencija

UKUPNO
89 odigranih utakmica
27 postignutih golova
0 upisanih asistencija

Linker
26. travanj 2024 22:20