PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
OTKRIVA THE ATHLETIC

Najtrofejniji igrač u povijesti Reala na meti pet klubova, želi ga i njegov sunarodnjak Ronaldo!?

Trenutno je slobodan igrač, a njegova budućnost još je uvijek neizvjesna
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 13. srpanj 2022. 22:00

Marcelo je prošlog mjeseca otišao iz Real Madrida, kluba koji mu je obilježio karijeru. Iako je Santiago Bernabeu napustio u suzama, u povijesnim knjigama kluba ostao je zapisan kao najtrofejniji igrač u povijesti španjolskog giganta. U dresu „los blancosa“ osvojio je 25 velikih trofeja, uključujući šest naslova La Lige i pet titula Lige prvaka.

Trenutno je slobodan igrač, a njegova budućnost još je uvijek neizvjesna. Europski mediji navode kako zasad ne planira zakoračiti u trenerske vode, a trenutno ga se povezuje s pet različitih klubova iz četiriju zemalja. The Athletic piše kako bi legendarnog lijevog beka u svojim redovima navodno voljeli vidjeti Fenerbahče, Trabzonspor, Milan, Marseille i Real Valladolid (koji je u vlasništvu njegovog sunarodnjaka Ronalda).

image
CHRISTOPHE SIMON Afp

Brazilac je za „kraljevski klub“ nastupio 545 puta u svim natjecanjima, pri čemu je postigao 38 pogodaka i upisao 103 asistencije. Također, skupio je i 58 nastupa za nacionalnu selekciju.

Iako su mu 34 godine, ne sumnjamo da može odigrati još koju sezonu na vrhunskoj razini i bit će zanimljivo vidjeti u kojem će se smjeru razviti ostatak njegove velike karijere.

Linker
05. svibanj 2024 17:32