OSCAR DEL POZO Afp
ZATVORIO JE KRUG

Najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida ima novi klub: Vratio se ondje gdje je sve i počelo

Nakon skoro 17 godina opet je obukao dres u kojem je nogometno odškolovan
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. veljača 2023. 17:02

Legendarni Marcelo je u 34. godini zatvorio krug, vratio se ondje gdje je sve i počelo. Slavni Brazilac nakon skoro 17 godina opet je obukao dres Fluminensea u kojem je nogometno odškolovan, ali u kojem je odigrao tek jednu sezonu (40 utakmica uz učinak od šest golova i tri asistencije) prije nego što je u siječnju 2007. transferiran u Real.

Marcelo je u Madrid došao u transferu vrijednom 6,5 milijuna eura i postao najtrofejniji nogometaš Reala u povijesti. Za "kraljevski klub" odigrao je 546 utakmica i pritom osvojio čak 25 trofeja uključujući čak pet naslova u Ligi prvaka, šest naslova u La Ligi, tri UEFA-ina Suprekupa... Drugim riječima, u prosjeku je nakon svake 22 odigrane utakmice za Real podizao jedan trofej.

Santiago Bernabeu napustio je prošlog ljeta i potpisao za Olympiacos, no u grčkom velikanu nije ni izbliza ostavio sličan trag. Dočekan je kao zvijezda,grčki navijači su na njegovoj promociji ispunili tribinu, ali očekivanja nije ispunio. Odigrao je svega 11 utakmica za klub iz Atene, a istovremeno je njih čak 19 propustio zbog različitih ozljeda. Na koncu čelnici Olympiacosa odlučili su kako neće čekati kraj sezone da ga se riješe, a potpisao je na godinu dana uz mogućnost da klub automatski aktivira suradnju na još jednu sezonu, nego su razvrgnuli ugovor nakon svega pet mjeseci suradnje.

Linker
01. svibanj 2024 23:14