Veliko slavlje igraca Biberon Koestlin

 RONALD GORSIC Cropix
NEVJEROJATAN POVRATAK

Najveća drama ovogodišnje Kutije! Dalmacija ima finalista nakon ludog finiša o kojem će se još pričati

Dvije minute prije kraja činilo se da je sve riješeno, a onda smo svjedočili završnici za pamćenje
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. prosinac 2022. 20:06

Biberon - Pol. Milojević 2:2 (2:1-7m)

ZAGREB Dvorana II Doma sportova. Suci: Adin Hasić i Boris Stanić.

STRIJELCI: 0:1 - Šućur (28), 0:2 - Novak (33), 1:2 - Jefferson (38), 2:2 - Čekol (40-ag).

SEDMERCI: 1:0 - Jelovčić, Čekol - Pavlović obranio, Sesar - Pavlić obranio, 1:1 - Šućur, 2:1 - Rafinha, Perić - Pavlović obranio.

BIBERON KOESTLIN: Pavlović, Jelovčić, Jefferson, Sesar, Martinac, Suton, Rafinha, Gašpar, Babić, Jelavić.

VODITELJ: Denis Pavlović.

POLIKLINIKA MILOJEVIĆ: Pavlić, Pranjić, Vukelić, Dragaš Selaković, Postružin, Konsuo, Mužar, Čekol, Perić, Dekanić, Zonjić, Šućur, Novak.

VODITELJ: Juraj Fabijanić.

DVIJE MINUTE: Babić (14).



U velikom finalu 51. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica, koji se održava u Zagrebu, igrat će Kerschoffset Kamgrad i Biberon Koestlin.

Poliklinika Milojević, prošlogodišnji finalist i osvajač iz 2017., kao prava zagrebačka momčad imala je u leđa blagi vjetar s tribina, no Biberon Koestlin je preiskusna momčad da bi je pokoji zvižduk zaustavio. Stigao je Biberon oslabljen, nije bilo Davida Mataje, reprezentativca iz Pule Stanoinvest. Otprije je imao dogovoreno putovanje, prekasno je bilo za otkazivanje, nije valjda računao da će na Kutiji doći tako daleko.

image

Slavlje igraca Poliklinike Milojević nakon gola

RONALD GORSIC Cropix

No i bez njega je Biberon došao do velike pobjede i Dalmacija opet ima finalista. U čudesnom dvoboju u kojem je Poliklinika Milojević manje od dvije minute prije kraja imala prednost od dva gola razlike, a 35 sekundi prije kraja pogodak prednosti, dalje je boljim izvođenjem sedmeraca otišao Biberon. Junak je vratar Luka Pavlović, koji je u raspucavanju obranio dva udarca.

U sudaru momčadi koje se dobro znaju i s futsal borilišta, budući da PM većinom predstavljaju igrači Futsal Dinama, a BK članovi aktualnog prvaka Hrvatske, Novog vremena iz Makarske, bilo je jasno da tajni nema.

Nešto opasniji u otvaranju dvoboja bili su gosti, nekoliko puta zaprijetili vrataru Ivanu Pavliću, ali bilo je vatre i na drugoj strani. U 6. je blizu pogotka bio i Kristian Čekol, centimetri su ga dijelili od egzekucije, a u 9. novi bljesak Čekola i vrhunski izlazak s vrata u blok vratara Luke Pavlovića. Bolje su stajali igrači Biberona na terenu, ali njihov je stisak oslabio u 14. minuti kad je dvije minute zbog udaranja laktom zaradio Saša Babić. Nije to bio presudan trenutak dvoboja, lako se BK obranio, čak uspio i zaprijetiti. Prvi dio bez golova, bolji dojam ostavio je Biberon, Čekol je ostao usamljena napadačka igla Poliklinike Milojević. Sijevalo je na sve strane pred vratima Zagrepčana, s 0:0 oni su mogli biti puno zadovoljniji.

image
RONALD GORSIC Cropix

No uspio je u poluvremenu voditelj Juraj Fabijanić probuditi svoje momke, koji su nakon prespavanog prvog poluvremena istrčali s nekom novom energijom. Priča na parketu se potpuno promijenila u korist Poliklinike Milojević, koja je preselila igru u polovicu umornog suparnika. U 24. minuti Čekol je čak triput opasno opalio izvana, prvi udarac pogodio je vratnicu. Probudila se i publika, davala snagu domaćoj momčadi, koja je u 28. minuti došla do vodstva. Dvaput je Zvonimir Šućur bezuspješno pokušao i onda je u istoj akciji došla treća sreća, dodavanje Matea Mužara i egzekucija za erupciju radosti na tribinama.

image

Tragičar Kristijan Čekol (lijevo)

DAMIR KRAJAC Cropix

Zaiskrilo je potom na parketu ‘‘dvojke‘‘, startovi su postali sve žešći, a sve je fantastičnim pogotkom u 33. smirio mladi Filip Novak. No nije nakon 2:0 za PM bio kraj, Brazilac Jefferson iskoristio je neopreznost obrane suparnika u 38. minuti i smanjio zaostatak, u 39. je Pavlić vrhunski obranio udarac Marina Sesara, a 35 sekundi do kraja stiglo je izjednačenje. Franco Jelovčić je oštro odigrao na drugu vratnicu, a loptu u svoju mrežu ubacio Čekol...

U raspucavanju bolji Biberon, dvije obrane Pavlovića vrijedne finala.

U četvrtak će tako u finalu igrati Kerschoffset Kamgrad i Biberon Koestlin, a dvoboj počinje u 19.15 sati. Prije toga će se odigrati utakmica za treće mjesto, od 16 sati, između CB Sea Wolf Gradnje Elez i Poliklinike Milojević.

Kutija šibica, polufinale:

Kerschoffset Kamgrad - CB Sea Wolf Gradnja Elez 3-0

Biberon Koestlin - Poliklinika Milojević 4-3 raspucavanje, 2-2

Linker
08. travanj 2024 10:51