Kamil Grosicki slavi ulazak u Premiership
 SHAUN BOTTERILL
PETI PUT U KARIJERI

Najveća ‘pegula‘ europskog nogometa igra kod Slavena Bilića! Hrvat ga pustio, ovaj zakasnio 21 sekundu

Ono što je još čudnije u priči nesretnog Poljaka je da mu to nije prvi, već - peti put u karijeri!?
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. listopad 2020. 14:21

U “Velom mistu” je postojao imaginarni lik u Hajduku s nadimkom Pegula. No, to je ipak bila TV fikcija. Ono što se dogodilo poljskom reprezentativnom nogometašu Kamilu Grosickom (32) je istina. Upakirana u nesvakidašnji omot sićušnog kašnjenja u posljednjim sekundama prijelaznog roka, koje bi ga pak možebitno moglo koštati i daljnjih nastupa za nacionalnu vrstu.

Naime, Kamil Grosicki je krilo WBA kojeg vodi naš Slaven Bilić, no nezadovoljan minutažom ondje, odlučio je potražiti novi klub. Momčad u kojoj bi igrao, te se time i nametnuo poljskom izborniku. Pronašao je takav klub, Nottingham Forrest.

Uspostavljen je kontakt, igrač i klub su se dogovorili, a ni WBA nije imao ništa protiv. Grosickom je svanulo napokon. Istina da je želio igrati u Premiershipu, ali kako ondje u prve četiri utakmice nije dobio ni minutu, bio je spreman otići u Nottingham, koji je trenutačno u Championshipu.

image
JANEK SKARZYNSKI

Pregovori su se ipak malo odužili, pa je sve potpisano u petak, 16. listopada u 17.59 minuta po londonskom vremenu, točno minutu prije kraja prijelaznog roka. Iz sjedišta Poljskog nogometnog saveza su promptno javili kako su zaprimili dokumentaciju odnosno ugovor iz Nottingham Forresta, no kasnili su papiri iz WBA. Doduše, stigli su i ti dokumenti, ali... točno 21 sekundu iza 18.00. Formalno-pravno, prekasno.

Da, samo sićušnu 21 sekundu kasnije, međutim u ovom se trenutku stoga transfer čini propalim, neobavljenim.

Doduše, Nottingham Forrest je već najavio žalbu kako bi mogli registrirati Poljaka, ali je dosta upitno hoće li se to i dogoditi.

Ono što je još začudnije u priči nesretnog Grosickog je da mu to nije prvi put! Dapače, ovo mu je već peti put!?

Potpuno iste stvari su mu se događale i kada je kanio prijeći u Barnsley 2016., pa tursku Bursu 2018, lisabonski Sporting 2019. kao i Middlesbrough iste te godine. Uvijek je razlog neostvarenog transfera bio isti - kašnjenje u registraciji prelaska. Hm, logično je onda priupitati se je li baš problem u svim tim klubovima ili u Poljaku.

Linker
25. travanj 2024 18:42