LLUIS GENE Afp
JEDAN JEDINI

Najveća pohvala za hrvatskog maestra Luku Modrića: ‘Ovo još nismo nikad vidjeli u Real Madridu!‘

‘Već je legenda kluba i vjerojatno najbolji veznjak koji je ikada nosio bijeli dres‘
Piše: SNObjavljeno: 10. prosinac 2021. 09:46

"Legenda o Modriću ne prestaje rasti", osvanulo je na naslovnici ugledne Marce koja se još jednom naklonila hrvatskom reprezentativcu, veznjaku koji i s 36 godina na leđima oduševljava u dresu Real Madrida, ali i onom Vatrenih.

A upravo su godine ono što Španjolci ističu u prvi plan. Nakon što je kao kapetan odigrao svih 90 minuta u pobjedi protiv Intera (2-0) i talijanskom klubu "održao nogometnu lekciju", Luka je ponovno postao jedna od glavnih tema u klubu sa Santiago Bernabeua.

Prisjećaju se i Španjolci kako je Inter u ljeto 2018. pokušao najboljeg igrača Svjetskog prvenstva namamiti u svoje redove, ali i ističu da "nije nikakva novost da je talent ovog Hrvata jedno od najboljih oružja Madrida, kluba koji ima magični trojac veznjaka u kojem Luka posjeduje čaroliju, Casemiro kontrolu i snagu, dok je Kroos savršen spoj njih dvojice."

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

"Modrić je već legenda Real Madrida i vjerojatno najbolji veznjak koji je ikada nosio bijeli dres. Njegov utjecaj na povijest kluba je očit. A što je najbolje, on ne staje. Nikada prije 36-godišnji veznjak nije imao toliko važnu ulogu u Real Madridu. I to na poziciji od koje se toliko toga očekuje i na kojoj ćete zaista rijetko kada vidjeti da veterani imaju izvedbe na srednje-visokoj razini. A Modrić drži letvicu toliko visoko, puno bliže svojoj najboljoj verziji nego osjećaju da mu ponestaje vremena", nastavlja s pohvalama Marca.

Ugledni španjolski mediji u nastavku se prisjetio još nekih legendarnih imena koja su s 36 godina nosila dres kraljevskog kluba. Spominju se José María Peña, Juan Antonio Ipiña, Miguel Muñoz i još neki, ali zaključak smo zapravo dobili u ranije spomenutim redovima. No, ponovit ćemo još jednom rečenicu koju potpisuje novinar Miguel Ángel Lara: "Nikada prije 36-godišnji veznjak nije imao toliko važnu ulogu u Real Madridu."

A kako je godine prije nekoliko dana, odnosno nakon pobjede nad Interom prokomentirao sam Luka:

"Godine nisu važne, važna je samo izvedba na terenu. Osjećam se kao da imam manje od 30 godina", poručio je jasno.

Linker
16. svibanj 2024 14:29