Mate Ivković (desno)

 Screenshot
ODUŠEVIO ROMANISTE

Najveće moguće priznanje za bivšeg talenta Hajduka: Jose Mourinho ga priključio prvoj momčadi!

Kada je u formi, stvarno ga je teško zaustaviti. Tehnika odlična, ima i sjajan udarac iz daljine...
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 04. srpanj 2022. 14:33

Nije to prvi put, ali događa se vrlo rijetko: Mate Ivković, bivši kadet Hajduka koji je prešao u Romu, pozvan je na pripreme s prvom momčadi rimskog kluba i prije svog debija u Primaveri.

Roma ga je uzela posljednjeg dana siječanjske prijelazne pijace, iz Hajduka, uz operaciju vrijednu 600.000 eura. Funkcionari Rome nisu htjeli čekati ljeto da igrač bude slobodan, "giallorossi" nisu htjeli popustiti, nego su, naprotiv, našli dogovor sa splitskim klubom. Uz napomenu da će Hajduk dobiti određeni postotak u slučaju preprodaje Ivkovića iz Rome u neki drugi klub.

U međuvremenu će se Roma pobrinuti - najavljuju Romanisti, portal navijača - da se Ivković razvija, pa ga je zato Jose Mourinho pozvao na pripreme s prvim sastavom.

Dalje se navodi da je Ivković rođen 2006., da je 4. siječnja napunio 16 godina, što mu je omogućilo da potpiše svoj prvi profesionalni ugovor s Romom. Zaigrao je za kadetsku momčad, ali su u Trigoriji, sjedištu Rome, uvjereni kako je Ivković toliko dobar (i tako velik: visok je 191 centimetar) da je odmah uvršten u klasu 2005.

Također se navodi da se sjajno snalazi u raznim pozicijama, dobivao je uloge u nekoliko modula igre i uvijek je bio glavna referentna točka u igri. Defenzivni vezni može biti samostalno, ali i na lijevoj strani kada se radi o formaciji s dvojicom "šestica".

Kada je u formi, stvarno ga je teško zaustaviti: ima duge poluge, taktički osjećaj, sjajnu osobnost, lako se upušta u driblinge, stvara brojčanu nadmoć. Tehnika više nego dobra, kažu da ima i sjajan udarac iz daljine.

Još nije bio pozvan za Primaveru: dobna granica bila je 1. siječnja 2003. Ali će se, pak, nakon prvog tjedna treninga s Mourinhom, odazvati treneru Guidiju za pripreme Primavere gdje će biti uvjerljivo najmlađi.

Linker
19. travanj 2024 12:01