Reprezentativci Maroka

 ARNAUD FINISTRE Afp
NIKAD VIĐENA SITUACIJA

Najveći cirkus u povijesti nogometa: Povijesni presedan dva sata nakon nereda, Argentina ipak izgubila!

Argentina i Maroko odigrali su jednu od najnevjerojatnijih završnica
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. srpanj 2024. 19:42

Ovo je najveći cirkus koji sam ikada vidio! Ljutit je Javier Mascherano, izbornik argentinske nogometne reprezentacije za Olimpijski turnir, jer dogodila se scena kakvu je teško sažeti u jednoj rečenici. Naime, Argentina je s Marokom prvobitno odigrala 2:2, pa bježala u svlačionicu zbog navijačkog incidenta, a onda saznala da je ipak - izgubila.

Kronologija kaže ovako. Cristian Medina u 16. minuti nadoknade zabio je Marokancima za 2:2 u prvoj utakmici B skupine Olimpijskog turnira. Zatim su marokanski navijači, revoltirani enormnim produžetkom i kasnim pogotkom protivnika, zasuli argentinske nogometaše bocama i drugim predmetima, a neki od njih probili su se sve do terena, ne bi li valjda izbliza pokušali naštetiti slavljenicima ili barem uhvatiti "trenutak slave" s marokanskom zastavom oko vrata.

image

Argentina - Maroko

ARNAUD FINISTRE Afp
image

Argentina - Maroko

ARNAUD FINISTRE Afp
image

Argentina - Maroko

ARNAUD FINISTRE Afp

U tom trenu, upliće se policija i otvara Argentincima prostor za bijeg u svlačionicu budući da se nalaze u opasnosti. Utakmica se tada vodi kao prekinuta, a ne kao završena, jer švedski sudac Glenn Nyberg nije označio završetak. Potom argentinski nogometaši zbunjeno čekaju upute, jer ne znaju jesu li zaradili bod ili se još uvijek trebaju vratiti na teren.

U svlačionici su čekali 20-ak minuta, zatim je službeni spiker na stadionu u Saint Etienneu obavijestio navijače da mogu napustiti arenu. Na službenoj stranici Olimpijskih igara tada stiže i obavijest da je utakmica proknjižena kao "završena", uz ogradu da "možda još uvijek nismo čuli cjelokupnu situaciju".

Ograda je bila i više nego potrebna, jer utakmica se nastavila dva sata nakon prekida! Iza zatvorenih vrata, igračima je poručeno da se krenu zagrijavati, imaju 20 minuta, a onda opet u akciju. No, tu nije kraj bizarnostima. VAR kreće pregledavati Medinin gol za 2:2 i poništava ga jer se strijelac u izgradnji akcije nalazio u zaleđu i zatim zapucao prema golu! Dva sata nakon što su Argentinci zabili za izjednačenje, pogodak je (opravdano) poništen, zatim su odigrane još tri minute, a Maroko je sačuvao 2:1. S prekidom, utakmica je ukupno trajala nešto više od četiri sata.

image

Argentina - Maroko

ARNAUD FINISTRE Afp
image

Argentina - Maroko

ARNAUD FINISTRE Afp

Treba spomenuti i da je potpuno nejasno čemu 16 minuta nadoknade, odnosno ukupno 19 pridodamo li kasnije dodane tri minute, jer utakmicu nije obilježio nijedan dugi prekid izuzev onog pred kraj susreta.

Dakle, Maroko je imao 2:0 vodstvo, Argentina zabila dva gola, od toga jedan u nevjerojatno dugačkoj sučevoj nadoknadi, navijači su ih otjerali, pa su se Gaučosi vratili na teren, VAR je poništio gol 120 minuta nakon što je postignut, a semafor je vratio 2:1 u korist Afrikanaca. A mislili ste da ste sve vidjeli?

Linker
24. kolovoz 2024 20:15