FOTO: CROPIX/ILUSTRACIJA: SN
IZBOR SN

Najveći hrvatski talenti: 2. mjesto za drskog, prgavog i probojnog igrača kojeg čeka veliki transfer

Lukas Kačavenda završio je na drugom mjestu naše liste sa 76 od mogućih 100 bodova
Piše: SNObjavljeno: 29. travanj 2023. 11:43

Portal Sportskih novosti tijekom ovog tjedna bira najveće talente hrvatskog nogometa. Pet nogometnih eksperata SN-a te sportske redakcije Jutarnjeg lista napravili su svoja rangiranja mladih nogometaša, vodeći se s dva kriterija. Prvi je da je igrač rođen nakon 1. siječnja 2003. godine, a drugi da ima najmanje jednu seniorsku utakmicu.

Novinari su igrače rangirali od 1. do 10. mjesta, a radi lakše klasifikacije pridodani su im bodovi (prvo mjesto 20, drugo 18, treće 16 itd.).

U prethodna dva dana objavili smo redoslijed od 7. do 10. mjesta te od 11. do 14. mjesta.

Danas objavljujemo 2. mjesto, na kojem je završio Lukas Kačavenda.


2. Lukas Kačavenda (20)

Klub: Lokomotiva

Pozicija: vezni

76 bodova

Antolić (4. mjesto): Njegovo proljeće proteklo je u znaku povratka nakon teške ozljede ligamenta koljena. Ofenzivni veznjak i krilo, Lokomotive dobrog driblinga, hitrine i solidnog šuta privukao je pozornost. S vremenom bi trebao davati sve više jer jasno da je stanka ostavila trag.

Bariša (3. mjesto): Najgora stvar koja se mladom nogometašu može dogoditi u formativnoj fazi karijere je teška ozljeda. A Kačavendu je zadesila jedna od najtežih - puknuće prednjih križnih ligamenata. Na početku sezone, u srpnju 2022. Upravo u razdoblju kada su čelnici Lokomotive i Dinama pregovarali o njegovom transferu u Maksimir. Vratio se na travnjake u veljači, ali punu je minutažu na terenu ostvario tek početkom travnja. Još mu nedostaje snage i samopouzdanja, sigurnosti u igri (kao posljedica straha od ozljeđivanja). Ali iznimni talent i lucidnost sigurno nisu nestali. Pitanje je trenutka - kada će eruptirati.

Jurišić (3. mjesto): Iako ga je teška ozljeda koljena odvojila od travnjaka više od pola godine, dragulj s Kajzerice polako se vraća na visoku razinu formu zbog koje je i bio jedan od najtraženijih mladih hrvatskih igrača. Male su šanse da će ostati na Kajzerici, u ljetnom prijelaznom roku promijenit će sredinu, vidjet ćemo hoće li otići u Dinamo, ili odmah u inozemstvo.

Krušelj (4. mjesto): Ozljeda križnih ligamenata privremeno je zaustavila streloviti uspon mlade Lokomotivine zvijezde, koja se sada s naporom vraća u formu. On je već prije godinu dana bio jednom nogom u Sampdoriji, poslije toga blizu Dinama. Igrač koji čini razliku na terenu.

Matteoni (3. mjesto): Dvije je godine već u prvoligaškom điru. Nisko težište, motoričan, okretan, probojan između linija. Pored tih nogometno bogomdanih prirodnih resursa, ima i dobru tehničku razinu, okomit dribling i snažan šut. Još je taktički nedefiniran, dijelom i zbog teže ozljede koja je oduzela 7-8 mjeseci napredovanja. Ono što ga još krasi to je drskost, prgav je, zna iritirati suparnika, ali tako odaje nužan natjecateljski temperament.


U nedjelju objavljujemo ime najvećeg hrvatskog nogometnog talenta po izboru naših eksperata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 21:16