RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ZAVRŠILE PRIJAVE

Najveći malonogometni turnir u ponovno će biti čudesan! Više od 200 ekipa stiže na zlatnu Kutiju šibica

Na Kutiji će nastupiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske – Zagreba, Splita, Zadra, Rijeke...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. studeni 2021. 17:47

Završile su prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola! Nakon jednogodišnje pauze i unatoč nepredvidivom vremenu u kojem i dalje živimo, na adresu Doma sportova pristiglo je čak 212 prijava! Potvrda je ovo ne samo vrijednosti i kultnog statusa koji Kutija nosi već desetljećima, već i napora organizacijskog tima koji je odlučno stao iza ideje da se Kutija ove godine jednostavno mora održati. Pripreme za izvlačenje parova su u tijeku, što je posljednji korak do onoga što svi željno iščekuju - početak jubilarnog izdanja Kutije šibica, najveće i najvažnije malonogometne manifestacije u regiji, koja će se održati od 27. studenog do 29. prosinca, u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Najveći broj prijava i ove godine pristiglo je za seniorski dio turnira pa će se tako za zlatni jubilarni pehar boriti 142 momčadi. Turnir za veterane održat će se četrnaesti put i sudjelovat će 62 ekipe dok će se za pobjednice petog izdanja ženskog turnira boriti 8 ekipa. Zagreb će tako ugostiti više od 1260 malonogometnih igrača i igračica, što samo potvrđuje da je riječ o najvećoj predstavi što kvartovskog, što vrhunskog nogometa, čiji početak svi željno iščekuju.

image
KRAJAC DAMIR/CROPIX Cropix

- Želio bih čestitati i zahvaliti se organizacijskom timu iz Ustanove Upravljanje sportskim objektima koji se, unatoč neizvjesnom vremenu, nije predavao nego je odlučno krenuo u pripremu i realizaciju 50. izdanja ove kultne priredbe. Činjenica da imamo 212 pristiglih prijava znači da su u tome i uspjeli, a siguran sam da je pred svima nama jedno uistinu posebno izdanje koje ćemo, nadam se, još dugo pamtiti. Kutija šibica to zaslužuje, igrači i posjetitelji to zaslužuju i na kraju, mali nogomet i sport u Hrvatskoj to itekako zaslužuju - poručio je Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade.

Na Kutiji će nastupiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske – Zagreba, Splita, Zadra, Rijeke, Šibenika, Pule, Novske, Trogira, Novog Vinodolskog, Pitomače, Samobora, Ploča, Brača, Krapine, Mljeta, Makarske te brojnih drugih gradova. Posebno veseli činjenica da su se i ove godine prijavile momčadi iz susjedstva pa tako u Zagreb stižu četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine, tri iz Slovenije te po jedna iz Austrije, Njemačke i Srbije.

Izvlačenje parova očekuje nas u srijedu, 17. studenog, u dvorani 2 Doma sportova s početkom u 12 sati, nakon čega kreću sportski dvoboji. Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniorskog, veteranskog te ženskog dijela turnira. Ulaznice za sve utakmice moći će se osigurati na blagajnama dvorana ili putem službene web stranice turnira www.kutija-sibica.hr.

Linker
06. svibanj 2024 11:17