Eden Hazard je nedavno otišao u mirovinu

 Orange Pics Bv/alamy/alamy/profimedia
Proigrao u mirovini

Najveći promašaj Real Madrida osam dana nakon odlaska iz nogometa zabio gol i upisao čak - šest asistencija

Belgijski virtuoz je pokazao da nije zaboravio igrati nogomet
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2023. 07:48

Nakon što je prošlo samo osam dana od objave odlaska u nogometnu mirovinu, Eden Hazard ponovno je zasjao na terenu, ovoga puta u humanitarnom nogometnom spektaklu. Pred oko 5000 oduševljenih gledatelja, Hazardov tim Varietes susreo se s ekipom Calais, a pobjeda od 11:2 najbolje pokazuje u kakvoj je formi Belgijanac bio.

Iako je utakmica bila daleko od ozbiljnih sportskih nadmetanja, Hazard je briljirao svojim izvedbama. Belgijski virtuoz postigao je jedan i asistirao kod čak šest pogodaka svoje momčadi. Već do poluvremena, rezultat je bio 7:0 u korist Hazardovog tima. Zanimljivo, jedna od Hazardovih asistencija bila je za oca Kyliana Mbappéa koji se upisao u strijelce.

Uz Hazarda su u ovom humanitarnom spektaklu zaigrali i brojni drugi bivši nogometni velikani, uključujući Ludovica Giulyja, Didiera Deschampsa, Claudea Puela, Mathieua Debuchyja, Laurenta Blanca, Daniela Van Buytena, Christiana Karembeua i Jensa Lehmana. Bivše zvijezde su ovom humanitarnom utakmicom prikupile 15.000 eura namijenjenih pomoći djeci i tinejdžerima koji se liječe u jednoj bolnici.

Hazard je otišao u mirovinu nakon što je ostavio dubok trag u nogometnom svijetu kao ikona Chelsea te nakon, u najmanju ruku rečeno, turbulentnog razdoblja u Real Madridu gdje su ga pratile ozljede i loša forma. Unatoč visokim očekivanjima prilikom dolaska u Madrid za 115 milijuna eura 2019. godine, Hazard je odigrao samo 76 utakmica, postigavši sedam golova i ostvarivši 12 asistencija. Za usporedbu, za Chelsea je u 352 nastupa zabio 110 golova uz 92 asistencije.

Linker
02. svibanj 2024 05:04