MARCEL TER BALS Dppi Via Afp
NISU IMALI MILOSTI

Naklon ‘čarobnjaku‘ Modriću, kritike za Rakitića: ‘Zbog njegove su greške ostali bez trofeja i Europe‘

‘Bila je to čista situacija, bez opasnosti po Sevillu, ali onda je Rakitić katastrofalno odigrao loptu...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. siječanj 2023. 17:20

Sevilla je u srijedu u Pamploni igrala za spas sezone. Klub iz Andaluzije je u velikoj krizi, u prvenstvu je na rubu ispadanja, daleko od pozicija koje vode u Europu, u Europskoj ligi joj je suparnik u doigravanju za nokaut fazu nizozemski PSV, ostao je tek Kup kralja kao natjecanje koje je nudilo kakvu-takvu priliku za uspjeh.

Nema sumnje da bi eventualni trofej Kupa navijačima došao kao melem na ranu nakon svih frustracija. Međutim, od toga neće biti ništa, jer Sevilla se od tog natjecanja oprostila u ogledu četvrtfinala s Osasunom, koja je u produžetku slavila s 2:1.

En Nesyri je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade osigurao produžetke, no ubrzo nakon toga veliku je pogrešku napravio Sevillin kapetan i bivši član hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić.

RAKITIĆEVU POGREŠKU POGLEDAJTE OVDJE

Španjolski sportski dnevnik Marca nije imao milosti za Raketu.

- Bila je to čista situacija, bez opasnosti po Sevillu, ali onda je Rakitić katastrofalno odigrao loptu u dio terena gdje nije bilo nikoga od njegovih suigrača. Time je poslužio Osasuninog igrača Abdea, a on je prihvatio taj poklon i postigao pogodak za polufinale - stoji u tekstu.

Autor je istaknuo kako je Sevilla i u ovoj utakmici dokazala da ove sezone igra bolje nego što pokazuju njeni rezultati, ali je zbog Rakitićeve pogreške ispala iz jedinog natjecanja u kojem se mogla boriti za trofej i izlazak u Europu.

I dok se Rakitić našao na meti novinarskih kritika, drugi hrvatski veznjak u Španjolskoj i dalje uživa u svom posebnom statusu.

Doduše, nađe se tu i tamo i netko tko će ustvrditi kako je ‘njegovo vrijeme prošlo‘, ali Luka Modrić i dalje je veličina oko koje upitnika ne bi trebalo biti.

Smatraju tako i u La Ligi, koja je uoči večerašnjeg gradskog derbija Reala i Atletica u četvrtfinalu Kupa kralja na svom Twitter profilu objavila video zapis pogotka Luke Modrića protiv Real Sociedada iz prošle sezone uz riječ ‘čarobnjak‘.

Radi se o susretu 27. kola prvenstva u kojem je Modrić u 43. minuti zabio za preokret (2:1), a utakmica je završena pobjedom Madriđana od 4:1.

Linker
20. travanj 2024 00:50