getty images
GOL PRIPISAN LALLANI

Nakon Anfielda pokorio i Old Trafford: Dejan Lovren se preporodio u Southamptonu

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 20. listopad 2013. 17:47

Na stranicama Barclays Premier Leaguea pogodak je službeno pripisan Adamu Lallani, premda niti jedna kamera na Old Traffordu nije do kraja rasvijetlila je li “desetka” Southamptona zaista dodirnula loptu na gol-crti. Recimo da je Lallana preuzeo odgovornost za pogodak koji je skuhao Dejan Lovren munjevitom reakcijom i udarcem s ruba peterca nakon ubačaja iz kornera.

“Sveci” su tako u 89. minuti iščupali bod na gostovanju kod Manchester Uniteda i doletjeli na četvrto mjesto tablice, a menadžer Mauricio Pochettino poslije je stišavao navijačku euforiju i ovakvim izjavama: - Liga prvaka? Zašto da ne. Ovaj rezultat bit će poticaj sjajnim mladim igračima koje imam u momčadi. Oni nikome ne priznaju da je bolji, a s takvim stavom samo nebo nam je granica.

U krug spomenutih sjajnih mladih igrača pokraj Lallane ili kenijskog veznjaka Wanyame definitivno ulazi i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji se za samo tri mjeseca života u Premiershipu stigao potpisati na zidove dva mitska stadiona. Nedavno su njegovim golom “sveci” osvojili Anfield, a u subotu je u “kazalištu snova” pokvario party Adnana Januzaja, novog wunderkinda svjetskog nogometa, koji je upravo potpisao petogodišnji ugovor s Unitedom.

Morski zrak i blaga klima engleskog juga očito ljekovito djeluju na karijeru Dejana Lovrena koji se iz Lyona nakon tri i pol godine igranja u “le championnatu” evakuirao kroz izlaz za poslugu. Francuski novinari pili su mu krv na slamku, nikada nisu probavili podatak da su “lavovi” za anonimnog 20-godišnjaka Dinamu iskeširali više od osam milijuna eura otkupnine i kvadrirali su svaku njegovu pogrešku na terenu. Lovren je gubio samopouzdanje, sve češće je zujanjem na travnjaku kritičarima nudio priliku da s njim obrišu pod, pa je na koncu tog košmara u jednom intervjuu priznao da je gotovo povjerovao da su francuski novinari u pravu. Da skratimo, stoper je u ponudi Southamptona prepoznao pojas za spašavanje karijere.

U kratkom je roku Lovren stigao na prag kultnog statusa među navijačima što golovima i dobrim nastupima u paru s Fonteom (u osam kola samo jedan poraz), što pametnim korištenjem društvenih mreža. Nakon gostovanja “svetaca” kod WBA, u predgrađu Birminghama, Lovren je na Facebooku i Twitteru priznao da mu je ispala ladica kada je vidio koliko je navijača potegnulo na daleko putovanje i kako su fanatično bodrili momčad. “Ne možete se štedjeti na terenu kada osjetite takvu navijačku podršku, bio sam oduševljen”, napisao je i proširio vojsku sljedbenika s kojima online pretresa sve otvorene teme.

- Najvažnija stvar koja mi se dogodila ovdje u prva tri mjeseca jest da sam izvrsno prihvaćen. Sretan sam u klubu, navijači me vole, a ja sam zadovoljan što mogu s njima komunicirati jer sam na početku ozbiljne karijere i sam bio navijač - rekao je Lovren u intervjuu za klupski magazin.



γιουναιτεντσαουθαμπτον ourmatch.net by ourmatch

Hrvatski reprezentativac odnedavno komunicira s navijačima i posredstvom modne linije koju je pokrenuo uz pomoć vjenčanog kuma Lovre Krčara. Projekt je pokrenut “kako bismo nešto radili”, ali je etiketa Russell Brown brzo zaživjela i Lovren polako otkriva da uz status nogometnog “ubojice divova” može graditi i imidž kreatora koji odijeva mlade uz pomoć zvijezda-manekena.

- Iskreno sam se iznenadio kada sam čuo da je prodano već više od 1500 naših “hoodieca” i kratkih majica. Poznajem puno igrača, na primjer Modrića i Mandžukića, koji su dobri s Benzemom i Riberyjem. Ljudi vole nogometaše, oni su idoli, a naši proizvodi nisu skupi jer želim da budu dostupni svima - objašnjava.

Benzemi i Riberyju možda će osobno uručiti majice ako se ždrijeb doigravanja za SP u ponedjeljak grubo našali s hrvatskom reprezentacijom pa je gurne u naručje “trikolorima”. Klupska forma Dejana Lovrena sugerira da “vatreni” ne trebaju strepiti ni pred najjačima, ali ono što 24-godišnjak prikazuje u dresu nacionalne momčadi samo je blijeda kopija igara za klub.

Linker
29. travanj 2024 16:18