Gorica slavlje
 Ranko Suvar / CROPIX / Ranko Suvar / CROPIX CROPIX
HRVATSKI KUP

NAKON OSIJEKA, I SLAVEN BELUPO GOSTUJUĆOM POBJEDOM IZBORIO POLUFINALE KUPA Ivan Krstanović junak u pobjedi protiv Gorice

Slaven Belupo, finalist iz 2007. i 2016. godine, plasirao se u svoje sedmo polufinale Hrvatskog kupa, pobijedivši kao gost Goricu rezultatom 2:1. Po jedan gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan Koprivničanima za željeni uspjeh, dok Gorica u svom prvom četvrtfinalu ikada nije uspjela napraviti i korak dalje.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. prosinac 2019. 22:09

GORICA - SLAVEN BELUPO 1:2 (Ndiaye 53' / Mikulić 11', Krstanović 75')

GORICA (4-2-3-1): Čović - Muhammed (od 46. Hamad), Jovičić, Marina, Krizmanić, Čabraja (od 76. Zwolinski) - Suk, Čanađija - Dvorneković - Ndiaye, Lovrić. TRENER: Sergej Jakirović.

SLAVEN BELUPO (5-3-2): Filipović - Bogojević, Božić, Paracki, Mikulić, Goda - Lulić, Glavčić (od 90. Zirdum), Bačelić Grgić - Lima (od 46. Ejupi), Krstanović (od 88. Nowak). TRENER: Tomislav Stipić.

I Gorica i Slaven Belupo s velikim očekivanjima ušli su u četvrtfinalni ogled, znajući da bi im polufinale bilo "šlag na tortu" godine na izmaku. Oba trenera odlučili su se za obrambeni blok s pet igrača u zadnjoj liniji, domaći pokrivajući napadački dvojac Lima - Krstanović, a gosti duplirajući stalno Ndiayea i Lovrića. Vidjelo se od prve minute da se sprema žestoka borba puna žustrine i čvrstih duela, a gostima iz Koprivnice otvorilo se već u 11. minuti. Dočekali su prekid kao svoje omiljeno napadačko oružje, te je nakon kornera Glavčića s desne strane stoper Božo Mikulić nadvisio obranu Velikogoričana i glavom matirao Čovića. Mikulić je bio strijelac i u prošloj prvenstvenoj utakmici s Interom i može se reći da je bio "faktor X" na kojeg suparnici nisu računali, što je njemu olakšalo posao.

Gorica se sporo oporavljala od početnog šoka, a Koprivničani su u ranoj fazi utakmice već počeli odugovlačiti i krasti vrijeme, tako da nije bilo opasnijih akcija po bilo kojeg vratara. Tek je u 25. minuti Kristijan Lovrić iz slobodnog udarca iskosa slijeva, snažno pucao, ali Filpović je bio spreman izboksavši loptu u korner. Do poluvremena domaćini ipak uspijevaju pripremiti zicer, ali ne ga i iskoristiti za izjednačenje. U 43. minuti Dvorneković dubinskom loptom gura Lovrića oči u oči s Filipovićem, ali najbolji strijelac Gorice previše čeka i puca kada je Filipović već stigao na metar od njega i nogom je vratar gostiju zaustavio loptu i spriječio pogodak. Koprivničani su tako sretni otišli na predah.

Njihov trener Stipić je ipak u poluvremenu ostavio u svlačionici Limu i ubacio Ejupija, dok je Jakirović reagirao vađenjem desnog beka Muhammeda i aktiviranjem s klupe ofenzivnog veznog Hamada. I brzo se domaćima isplatio ofenzivniji pristup, ponajprije zahvaljujući sjajnom Cherifu Ndiayeu. Nakon duge lopte Krizmanića iz zadnje linije, odlično se snašao izdržavši na leđima Mikulića i ušavši u šesnaesterac matirao je Filipovića za 1:1 u 53. minuti. Koju minutu kasnije odlično ga je u šansu gurnuo Hamad, opet je Senegalac bio na 12 metara od vrata, ali Filipović je ovoga puta odlično reagirao i spriječio vodstvo Velikogoričana.

Igra se potom malo primirila sve do 75. minute kada su opet bljesnuli gosti i nakon akcije Mikulića, Gode i strijelca Krstanovića drugi put na utakmici došli u prednost. U 83. minuti Gorica je bila jako blizu izjednačenja, ali slobodan udarac kojeg je sa 25 metara izveo Kristijan Lovrić završio je vratnicom, a na odbijenu loptu pucao je Ndiaye, ali u vratara Slavena. Filipović ubrzo još jednom brani udarac Senegalca, što je bilo i dovoljno za trijumf Podravaca u turopoljskoj ravnici.

Osijek, Belupo i Lokomotiva čekaju četvtog u polufinalu

Nogometaši Osijeka i Slavena izborili su u srijedu prolaz u polufinale Hrvatskog kupa nakon što je to još u utorak pošlo za rukom momčadi Lokomotive. Četvrti sudionik polufinala domaćeg kupa bit će poznat tek 5. veljače kad će se odigrati odgođena utakmica četvrtfinala između Rijeke i Dinama.

Linker
07. svibanj 2024 02:14