BEN STANSALL Afp
DRUGA STRANA PRIČE

Nakon potresnog intervjua engleske zvijezde oglasio se član obitelji: ‘Njemu je ispran mozak‘

Prema riječima člana obitelji Alli, igrač Evertona nikada nije bio usvojen
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 16. srpanj 2023. 15:12

Prije tri dana vezni igrač Engleske i Evertona, Dele Alli, napravio je intervju s Garyjem Nevilleom za Overlap u kojem je otkrio da je bio seksualno zlostavljan sa šest godina, a da je s osam godina bio uključen u posao s drogom.

- Kad sam imao 12 godina usvojila me nevjerojatna obitelj, nisam mogao poželjeti bolje ljude da učine ono što su učinili za mene. Ako je Bog stvorio ljude, to su bili oni - rekao je Dele za Overlap.

Prema riječima člana obitelji Alli koji je razgovarao s OJBSPORT-om, Alli nikada nije usvojen.

- Delea nikad nitko nije usvojio. Sa sedam godina Dele je pohađao jednu od najboljih škola u Lagosu u Nigeriji. Nikada ga nisu poslali u Afriku zbog discipline. To je čista laž. Imao je vozača koji ga je svakodnevno dolazio iz škole.

- Imamo sve dokumente i slike Delea s tatom od kada je rođen kao dijete. Deleu je ispran mozak, rekao je član obitelji.

Deleova mama, Denise Alli, imala je dvije kćeri - Barbaru i Becky - iz svoje prethodne veze prije nego što je upoznala Deleova oca - Kennyja Allija. Prekinuli su tri godine nakon Deleovog rođenja.

Kenny je tehnički inženjer. Upoznao je Denise Alli u noćnom klubu u Velikoj Britaniji tijekom svojih akademskih dana. Nakon studija, Kenny se vratio u Nigeriju sa sedmogodišnjim Deleom.

- Otišli smo u Englesku iz Nigerije s akademskim kvalifikacijama. Morali smo se boriti. Nakon što je završio magisterij, Kenny se vratio u Lagos - otkrio je član obitelji.

- Kenny je vodio Delea posvuda u Nigeriji. Jako smo naporno radili da budemo ono što jesmo danas. Nitko ga nije odveo u Nigeriju za kaznu

Dok je bio u Nigeriji, Kenny se nekoliko godina kasnije ponovno oženio Nigerijkom iz Amerike – Omotolom Alli. Kenny i Omotola odlučili su se preseliti u Sjedinjene Države nakon vjenčanja. Dele je tada imao 11 godina.

- Kenny je odlučio odvesti Delea mami u Ujedinjeno Kraljevstvo, u očekivanju da će on doći po njega kada se nastani u državi - rekao je član obitelji.

Govoreći dalje, član obitelji ispričao je kako je Dele završio s obitelji Hickford s 13 godina.

- Dele je uvijek bio zaljubljenik u nogomet od rođenja. Bio je na meti obitelji Hickford. Allan i Sally, te njihov sin Harry (nekada je bio Deleov timski kolega, a sada njegov agent).

Hickfordov sin Harry i Dele zajedno su započeli karijeru u MK Donsu, gdje se Dele uspio probiti kao profesionalni nogometaš, dok Harry nije uspio. Harryjev roditelj vozili su Delea i Harryja na trening svakog dana i ostavili Delea kod njegove mame nakon treninga.

image

Dele Alli u dresu Bešiktaša

SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA Seskimphoto/seskimphoto/profimedia

Denise je u razgovoru s engleskim Mirrorom 2018. rekla:

- Kada je imao oko 13 godina, Dele je počeo trenirati u MK Donsu pet dana u tjednu. Zbog pogodnosti je počeo boraviti u kući svog najboljeg prijatelja tijekom tjedna, prije nego što bi se vratio kući vikendom. Bilo je teško pustiti ga da živi daleko od kuće, ali nismo imali auto i bilo mi je teško dovesti ga na trening.

- Pričalo se da sam patila od alkoholizma i da sam ga se odrekla jer nisam mogao brinuti o njemu, ali to je laž. Željela sam mu dati najbolju šansu da ostvari svoj san, ali on je ipak bio moj sin i bila sam tu za njega kad god me je trebao.

Jedne srijede, Deleova mama je nazvala oca Kennyja da ga obavijesti kako obitelj Hickford nije ostavila Delea kod kuće kao inače.

- Kenny je odmah nazvao stanara Hickfordovih i oni su preklinjali Kennyja da dopusti Deleu da provede noć kod njih, jer imaju udobno mjesto i njihov sin je dobar prijatelj s Deleom. Kenny se složio - ne znajući da su Hickfordovi cijelo vrijeme imali plan. Usput, to je sada postalo regularno svake srijede. Tako su ga počeli dotjerivati.

- Nikad nije poslan u Nigeriju za kaznu. Rekao je da se počeo drogirati s osam godina, dok je tada već bio u privatnoj školi u Nigeriji – zaključio je član obitelji.

Na taj način pružena je drukčija perspektiva na cijelu situaciju koja je iznimno jako odjeknula u nogometnoj javnosti.

Linker
06. svibanj 2024 11:55