Olimpija iz Ljubljane je dobila novog vlasnika

 JURIJ KODRUN Anadolu Agency Via Afp
HRVATI DOBILI NOVOG GAZDU

Nakon šest godina Olimpija dobila novog vlasnika; njemački poduzetnik kupio slovenskog prvoligaša

Ljubljanski klub je promijenio vlasnika nakon što ga je Milan Mandarić prodao Adamu Deliusu
Piše: HinaObjavljeno: 05. studeni 2021. 14:25

Nakon šest godina provedenih u Olimpiji, poznati biznismen Milan Mandarić i službeno je predao ljubljanski nogometni klub novom vlasniku njemačkom poduzetniku Adamu Deliusu.

"Posljednjih dana u pojedinim medijima bilo je puno nagađanja i neprovjerenih tvrdnji koje dovode u zabludu javnosti o prodaji Olimpije. Neke neistine i obmane prešle su sve granice dobrog ukusa, pa dugujem javnosti prave informacije o završetku ovog posla," napisao je Mandarić u priopćenju.

Američko-srpski poduzetnik je otkrio kako su dogovorena sva otvorena pitanja i klub je formalno predan novom vlasniku.

"Postupio sam odgovorno i u skladu sa svojim obećanjima da će se iz ovog novca otplatiti sva potraživanja NK Olimpije, tako da će klub nakon mog odlaska biti oslobođen svih dugova," naglasio je Mandarić koji je Olimpiju preuzeo u lipnju 2015. i doveo je klub do naslova prvaka 2016. nakon 21 godine.

"Zahvaljujem se gospodinu Adamu Deliusu na korektnom stavu i želim mu puno sportskih i poslovnih uspjeha u vođenju najvećeg slovenskog nogometnog kluba," zaključio je Mandarić.

Momčad Olimpije vodi hrvatski stručnjak Dino Skender, a u njegovom stožeru su Karlo Primorac (pomoćni trener), Goran Boromisa (trener vratara), Ivan Zorić (kondicijski trener) i Hrvoje Božičković (kondicijski trener). Za "zmajčeke" igraju hrvatski nogometaši Dino Špehar i Goran Milović.

Linker
23. travanj 2024 21:42