NIKSA STIPANICEV Cropix
OŠTRO OSUDILI

Nakon sramotnih događaja u Zadru oglasio se i HNS: ‘Ovakav incident baca veliku sjenu na HR nogomet i državu‘

‘HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja‘
Piše: SNObjavljeno: 18. kolovoz 2022. 12:55

Hrvatski nogometni savez oštro je osudio ponašanje dijela gledatelja na prijateljskoj utakmici između HNK Zadra i HNK Šibenika koja je u srijedu odigrana na stadionu Stanovi u Zadru. Podsjećamo, spomenuta je utakmica prekinuta nakon što je dio navijača vrijeđao protivničke igrače na nacionalnoj i rasnoj osnovi.

Predsjednica Zadra Iva Bokanović odmah se nakon utakmice, a onda i javno putem priopćenja ispričala kolegama iz Šibenika, a sada je i HNS na svojoj službenoj stranici objavio priopćenje u kojem se osvrnuo na sramotan događaj.

Priopćenje HNS-a:

Na navedenom prijateljskom susretu, dio gledatelja je krajnje neprimjerenim povicima vrijeđao igrače Šibenika na nacionalnoj osnovi te na osnovi boje kože, a verbalno nasilje upotpunjeno je i fizičkim kada su pojedinci prema terenu bacili bananu i staklenu bocu.

Hrvatski nogometni savez takvo ponašanje najoštrije osuđuje i smatra potpuno neprihvatljivim. Ovakav incident baca veliku sjenu na hrvatski nogomet i hrvatsku državu te pozivamo nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali.

Pozdravljamo ispravnu odluku sudačkog tima o prekidu utakmice, kao i ispriku HNK Zadra. Vjerujemo da će HNK Zadar kao organizator učiniti sve da se ovakav incident ne ponovi. HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, kao nadležnu organizaciju u ovom slučaju, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja.

Linker
24. travanj 2024 08:48