VLADO KOS/CROPIX Cropix
SRETNO DO POLUFINALA

Nakon trilera otkriven zanimljiv detalj: ‘Bjelica nam je prepustio da sami odlučimo tko će pucati penale‘

Navijači su nas držali u životu, čestitke za naš ulazak u polufinale svakako pripadaju i njima
Piše: Darko RužićObjavljeno: 02. prosinac 2021. 22:08

Ono najvažnije je poznato. Osijek je u polufinalu Kupa. Ali, nije to jedino što će se u povijesti pamtiti jer prigodom njegovog nadmetanja sa Slavenom Belupom bilo je još toga, puno toga što će ostati u sjećanju, a što će nogometni zaljubljenici prepričavati. I, dakako, treneri obje momčadi, Nenad Bjelica i Zoran Zekić, pomno analizirati.

Svaki je od njih tijekom utakmice vukao poteze, vršio izmjene igrača i taktičke formacije u potrazi za dobitnom kombinacijom. Na kraju, poslije 120 minuta nadmetanja, u igri ni Osijek ni Slaven Belupo nisu ništa zaradili. A kad je tako, druge im nije bilo, morali su sreću potražiti za ruletom, u raspucavanju jedanaesteraca. Na kraju, bijela je točka, blatnjava kakva je bila, postala crna za goste iz Koprivnice, a čista i sretna za Osječane. Nenad Bjelica je imao razlog, opravdani, za sreću i slavlje, a Zoran Zekić za tugu i očaj.

Nije koprivnički strateg slučajno u izjavi nakon svega spomenuo kako bi najlakše bilo otići kući i isplakati se proklinjući zlu sudbu. U pravu je, pa Slaven Belupo je bio gost i to kod, kako je sam kazao, najbolje momčadi u HNL-u u ovom trenutku. Dobro, krv nije voda, teče u njemu osječka krv, sklon je Osijeku makar je sve učinio da ga zaustavi u pohodu odlaska u polufinale jer iste je želje i isti cilj imao i on sa svojim sadašnjim učenicima. Ipak, Fortuna se naklonila domaćinu, koji su potpomognuti bodrenjem i poticanjem svojih simpatizera s tribina ginuli za odgovarajući rezultat....

- Kup je specifično natjecanje i najbitnije je proći dalje - još je uoči utakmice zborio trener Nenad Bjelica.

Uvijek je lutrija

Nakon svega, iskreno je gotovo u vlas isto i ponovio, potvrdio svoje zadovoljstvo ostvarenim. A u izjavi je posvetio i riječi zahvale Osijekovim navijačima...

- Nazočili su utakmici u kojoj je bilo svega što nogomet čini uzbudljivim. Na kraju se stiglo i do izvođenja jedanaesteraca, a to je uvijek lutrija. Mi smo ovaj puta bili smireniji, spretniji i uspješniji. Moram naglasiti, navijači su nas držali u životu. Nije ih bilo previše, ali bodrili su nas kao da ih je pet tisuća. Hvala im na podršci, a čestitke za naš ulazak u polufinale pripadaju i njima - istaknuo je Bjelica.

Mirlind Daku je bio posljednji izvođač udarca s bijele točke, smjestivši loptu u mrežu Slavena Belupa stavio je “točku na i”, zaključio veliku dramu i opet se našao u zagrljaju suigrača. Ali, i Danijel Lončar, pouzdani stoper, kakav je bio i u ovoj utakmici, bio je precizan izvođač. Malo tko ga je očekivao s takvom zadaćom, ali noga mu nije zadrhtala.

- Šef nam je prepustio da sami odlučimo i izaberemo tko će pucati s jedanaest metara, da se izjasnimo tko se osjeća najbolje i najsigurnije, tko je spreman preuzeti odgovornost. Eto, bio sam miran i udarac koji sam uputio zatresao je mrežu. Ali, moram istaknuti Dakua, koji je i ovaj puta bio neumoljiv strijelac. Radi izvrsno na treninzima, trudi se i vraća mu se na najbolji način. Baš kao što se i nama u ovom prolasku u polufinale vratilo za uloženi trud i htijenje - ispričao je nakon utakmice Danijel Lončar.

Do cilja je Osijek stigao, ali vremena za slavlje i opuštajuće ozračje zbog ritma natjecanja nema. I trener Bjelica se odmah po završetku utakmice sa Slavenom Belupom okrenuo predstojećem gostovanju na kojem će Bijelo-plave dočekati Gorica.

- To nam je ono što nam sada svima mora biti u mislima. Zbog kartona protiv Gorice ne možemo računati na Bočkaja, Miereza, Žapera i Bartoleca, ali imamo rješenja, pronaći ćemo ih jer širok je i kvalitetan naš kadar. Idemo u Goricu po sva tri boda - veli Nenad Bjelica.

Linker
23. travanj 2024 16:33